Cele mai citite
 


Cuprul ar putea contribui la combaterea propagării E.coli
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O serie de teste realizate de cercetători britanici indică faptul că un remediu eficient împotriva tulpinii de bacterie E.coli care a ucis 18 oameni ar putea fi cuprul, relatează vineri Xinhua.
Profesorul Bill Keevil, de la Universitatea Southampton, a precizat că cercetătorii britanici nu au putut lucra direct cu noua tulpină identificată în Germania, dar se aşteaptă ca aceasta să fie distrusă de ionii de cupru, cum se întâmplă cu celelalte tulpini de E.coli.

Potrivit lui Keevil, experimentele au arătat că, pe o suprafaţă uscată din cupru, nu mai puţin de 10 milioane de bacterii E.coli au fost eliminate într-un interval de zece minute. Pe o suprafaţă de cupru umedă, bacteriile ar fi eliminate integral în circa 45 de minute.

'Acest lucru se explică prin eliberarea de ioni de cupru, care inhibă respiraţia, fac membrana celulară permeabilă şi distrug ADN-ul bacteriei', a spus profesorul.

El a indicat că folosirea de suprafeţe de cupru în zonele unde se prepară hrana este recomandabilă ca măsură suplimentară de igienă, care ar putea contribui la combaterea răspândirii actualei infecţii cu E.coli.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Vulnerabilitatea la infecţii depinde de ora zilei când are loc contaminarea (studiu) Funcţionarea organismului este supusă unui ritm biologic de 24 de ore. Cercetători britanici l-au studiat şi au descoperit că anumite ore ale zilei sunt propice difuzării virusurilor, relatează metronews.fr.
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
Bacterii intestinale care produc proteine ce acţionează asupra senzaţiei de saţietate (studiu) Există bacterii în intestin care gestionează cantitatea de hrană pe care o ingerăm producând proteine după fiecare masă şi trimiţând un semnal de saţietate creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul naţional al sănătăţii şi cercetării medicale (INSERM) din Paris şi de la...
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Perna este un cuib de microbi de care puţini sunt conştienţi O treime din volumul pernelor şi sulurilor care se pun sub cap ar putea fi reprezentată de acarieni, vii sau morţi, dejecţiile lor, celule de piele moartă şi microbi, arată un studiu realizat de cercetători de la spitalul St Bartholomew din Londra şi London NHS (National Health Service) şi citat de Le...