Cele mai citite
 


E.coli face primele trei victime americane
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei persoane care s-au întors în SUA dintr-un voiaj în Germania sunt suspectate de contaminare cu bacteria Escherichia coli, care a ucis până în prezent 18 persoane în Europa, a anunţat - joi - un purtător de cuvânt al Centrelor de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, citat de AFP.
CDC aşteaptă rezultatul analizei efectuate materiilor fecale ale celor trei presupuşi bolnavi pentru a-şi putea confirma suspiciunea, a declarat Tom Skinner.

Bacteria E.coli a fost identificată joi ca fiind o tulpină "foarte rară" şi rezistentă la antibiotice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a adăugat că ea "nu a mai fost văzută niciodată anterior într-o epidemie".

În mai puţin de două săptămâni, numărul persoanelor infectate de această bacterie s-a multiplicat în Germania, în special în jurul oraşului Hamburg, cu o accelerare în ultimele zile. Această ţară deplângea joi 17 decese şi ale 2.000 de cazuri de îmbolnăvire. Un alt deces a fost înregistrat în Suedia.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...