Cele mai citite
 


Reglementări în sistemul de urgenţă
joi, 4 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Agerpres 

BucureştiServiciul Public de Ambulanţă poate apela la serviciile de ambulanţă private pentru consultaţii şi transport, dacă sunt prea multe solicitări şi nu sunt suficiente echipaje, cu condiţia ca acestea să fie în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, a declarat, joi, subsecretarul de stat în MSP Raed Arafat.

Modificările privind reglementarea asistenţei de urgenţă, care vor intra în vigoare de anul viitor, mai prevăd şi introducerea celor trei tipuri de coduri pentru urgenţe pe un soft, cu toate datele necesare, astfel încât să se cunoască situaţia ambulanţelor disponibile şi care sunt mai apropiate de solicitare.

Cele trei coduri sunt: cod roşu pentru urgenţe care pun în pericol viaţa pacientului, cod galben pentru urgenţe care nu pun în pericol viaţa pacientului şi cod verde pentru transport pacienţi sau pentru consultaţii care nu sunt urgenţe.
Viitoarele reglementări mai prevăd ca ambulanţele private să aibă inscripţionat numărul şi precizarea privat contra cost, pentru serviciul public apelaţi 112.
Privitor la posibilitatea angajării medicilor rezidenţi la serviciile de ambulanţă private, dr. Raed Arafat a explicat că acest lucru nu se poate întâmpla câtă vreme nu au drept de liberă practică. Cei care au drept de liberă practică, pot acorda numai consultaţii.
Subsecretarul de stat a amintit că aceştia au un director de program care răspunde pentru actele lor medicale. În cazul unei reclamaţii de malpraxis, responsabil este directorul de program şi nu medicul rezident.
Paramedicii vor fi şi ei pregătiţi, existând cinci nivele. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
SABIF: 1.299 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 1.299 de solicitări, dintre acestea 697 fiind cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
SABIF: 1.079 de solicitări înregistrate în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.079 de solicitări, dintre acestea 710 au reprezentat urgenţe de cod roşu şi galben, a declarat luni pentru AGERPRES managerul SABIF, Alis Grasu.