Cele mai citite
 


Prefectul solicită sprijin pentru Asociaţia Surzilor
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Miercurea Ciuc, 27 iul /Agerpres/ - Prefectul judeţului Harghita, Constantin Strujan, le-a cerut, luni, şefilor serviciilor deconcentrate să ajute Asociaţia Surzilor, care intenţionează să organizeze, la Miercurea Ciuc, un campionat de minifotbal

Constantin Strujan a făcut un apel la şefii instituţiilor publice deconcentrate să doneze câte un obiect pentru tombola care se va organiza la finalul competiţiei sportive destinate persoanelor cu deficienţe de auz.

„Pentru desfăşurarea acestor activităţi, vă solicităm sprijinul prin asigurarea unor obiecte simbolice pentru tombola ce se va organiza în data de 29 august. Colecta se va încheia în data de 7 august, iar obiectele vor purta o etichetă cu numele instituţiei”, a precizat prefectul Harghitei.

De asemenea, Strujan le-a spus şefilor serviciilor deconcentrate să solicite un interpret din cadrul Asociaţiei, dacă există cazuri în care nu pot comunica cu persoanele cu deficienţe de auz.

„Trebuie să facem în aşa fel încât aceste persoane să se simtă confortabil atunci când apelează la instituţiile statului. Să poate comunica problemele cu care se confruntă”, a spus Strujan.

Asociaţia Surzilor din România, filiala Harghita, organizează, în data de 29 august, la Miercurea Ciuc, un campionat de minifotbal, la care vor participa persoane cu deficienţe de auz din Reghin, Târgu Mureş, Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca, Suceava şi Covasna. Competiţia va fi urmată de o seară cultural distractivă şi o tombolă.

Asociaţia numără, în Harghita, 110 membri. AGERPRES/(Gina Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Asociaţia Surzilor reclamă că nu are acces la serviciul 112 Reprezentanţii Asociaţiei Surzilor din Satu Mare au reclamat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) faptul că persoanele cu dizabilităţi nu au acces la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Vâlcea: Mănăstirea Bistriţa a primit spre administrare un complex imobiliar al Asociaţiei Naţionale a Surzilor Un complex imobiliar de pe teritoriul comunei Costeşti, aflat într-o stare avansată de degradare, care aparţinea Asociaţiei Naţionale a Surzilor, a fost cedat joi spre administrare Arhiepiscopiei Râmnicului - Mănăstirea Bistriţa.