Cele mai citite
 


Harghita: Zeci de persoane muşcate de căpuşe, trei cazuri de boală Lyme
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de harghiteni au fost muşcaţi de căpuşe, în această primăvară, la trei dintre ei fiind confirmată Boala Lyme, transmisă de această insectă.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în ultima perioadă, de când s-a încălzit vremea, câte 2-3 persoane se prezintă, zilnic, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), cu muşcături de căpuşe.
'Avem zeci de cazuri, de la începutul primăverii, iar în ultima perioadă sunt tot mai frecvente', a spus dr. Demeter.
Acesta a făcut un apel la cetăţeni să nu încerce să îşi scoată singuri căpuşa şi să apeleze la medicul de familie, iar dacă acesta nu este disponibil să meargă la cel mai apropiat serviciu de urgenţă.
Dr Demeter a explicat că dacă manevra de scoatere a căpuşei nu se face profesionist, secreţiile insectei ajung în organism, iar acestea pot provoca Boala Lyme sau borelioza acariană.
De altfel, datele Direcţiei de Sănătate Publică Harghita arată că, de la începutul primăverii, trei harghiteni au contactat boala Lyme, în urma muşcăturilor de căpuşe. Este vorba de două persoane din zona Ciuc şi de una din zona Odorhei.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a spus că boala Lyme este, de fapt o encefalită, care nu se vindecă, este lent-progresivă şi afectează serios capacitatea de muncă a celui infectat.
Medicii recomandă ca persoanele care merg la iarbă verde, în zonele în care pasc oile sau caprele, să nu se aşeze direct pe iarbă şi să poarte îmbăcăminte care să le acopere mâinile şi picioarele.
În această săptămână, la UPU Miercurea Ciuc s-a înregistrat şi primul caz de muşcătură de viperă. Pacientul este un tânăr căruia i s-a administrat serul antiviperin şi care acum este în afara oricărui pericol. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Creştere semnificativă a numărului persoanelor muşcate de căpuşe; primul caz de muşcătură de şarpe Miercurea Ciuc, 23 iun/Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la serviciile de urgenţă a crescut semnificativ în luna iunie, pe fondul încălzirii vremii, fiind înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon.
Harghita: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la Urgenţe, în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, este în creştere, în condiţiile în care vremea frumoasă a determinat tot mai mulţi harghiteni să îşi petreacă timpul liber în natură.
Harghita: A crescut numărul persoanelor muşcate de căpuşe Miercurea Ciuc, 13 mai /Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultima perioadă, pe fondul încălzirii vremii.
Harghita: Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe este în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultimele săptămâni.
Harghita: A crescut numărul muşcăturilor de căpuşe; nicio confirmare de boală Lyme Miercurea Ciuc, 4 mai /Agerpres/- Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe a crescut, în ultimele zile, în Harghita, de când vremea s-a încălzit.
Harghita: Medicii avertizează asupra creşterii numărului de muşcături de căpuşe Miercurea Ciuc, 10 iul /Agerpres/- Medicii harghiteni avertizează asupra creşterii semnificative a numărului de muşcături de căpuşe, în condiţiile în care, doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-au înregistrat, în ultimele două luni, aproape 250 de astfel de cazuri.