Cele mai citite
 


INS - Costul orar al forţei de muncă a scăzut cu 2,11% în T1 2011, comparativ cu T1 2010
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în primul trimestru din 2011 o rată de creştere de 1,03% faţă de trimestrul precedent şi o rată de scădere de 2,11% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.
Potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), în formă brută (neajustată), faţă de aceleaşi perioade de comparaţie, variaţia costului orar al forţei de muncă a diferit nesemnificativ faţă de forma ajustată (1,24%, respectiv -2,11%).
Comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a avut o creştere mai accentuată în învăţământ (12,56%), administraţie publică (10,58%) şi sănătate şi asistenţă socială (7,76%). Scăderi semnificative s-au înregistrat în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (-6,18%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,49%) şi industria prelucrătoare (-5,26%).
'Creşterea costului orar al forţei de muncă în administraţie publică, învăţământ şi sănătate şi asistenţă socială a fost determinată de aplicarea legislaţiei în vigoare pentru sectorul bugetar', se precizează în comunicat.
Indicele trimestrial al costului orar al forţei de muncă este un indicator pe termen scurt care permite evaluarea tendinţelor costurilor orare suportate de angajator cu forţa de muncă salariată.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INS: costul orar al forţei de muncă a scăzut cu 2,78 la sută în trimestrul al doilea 2010 Bucureşti, 3 sep /Agerpres/ - Costul orar al forţei de muncă a scăzut în T2 2010 cu 0,31 la sută faţă de trimestrul precedent şi cu 2,78 la sută (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, informează Institutul Naţional de Statistică (INS) într-un...
Contractele colective de muncă se negociază separat pentru sectorul bugetar şi cel privat (Codul de Dialog Social) Contractele colective de muncă se negociază separat pentru sectorul bugetar şi cel privat, prevede proiectul Codului de Dialog Social, ce va fi discutat miercuri de reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
INS: Câştigul salarial mediu nominal net a scăzut la 1.471 lei, în iulie 2011 Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.471 lei, în iulie, în scădere faţă de luna anterioară cu 1 leu (-0,1%), potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Scădere cu peste o cincime a costului forţei de muncă în sectorul bugetar Costul orar al forţei de muncă a scăzut în T3 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 22,76% în învăţământ, cu 20,26%, în administraţia publică şi cu 19,71% în sănătate şi asistenţă socială, informează un comunicat remis luni Agenţiei Agerpres de către Institutul Naţional de Statistică (INS)...
INS: Rata locurilor de muncă vacante, în scădere cu 0,06 puncte procentuale în trimestrul IV Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Rata locurilor de muncă vacante a fost de 0,51%, în trimestrul IV din 2010, în scădere cu 0,06 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).