Cele mai citite
 


Ion Rotaru (PSD): Criteriile de internare în spital sunt o dovadă că MS şi CNAS nu conlucrează
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noile criterii de internare în spital propuse de CNAS sunt o dovadă a faptului că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu conlucrează.
"Ar fi trebuit ca atât comisiile din cadrul Ministerului Sănătăţii, cât şi cele ale Casei Naţionale de Sănătate să conlucreze şi să ajungă la o concluzie, bineînţeles după ce consultau şi managerii de spital şi tot ce înseamnă zonă căreia i se adresează această reglementare. Dacă ar fi fost consultaţi toţi cei implicaţi, ar fi rezultat cu totul alte criterii, mult mai realiste, mai corecte şi care s-ar fi îndreptat spre un act medical mai bun, cu avantaje pentru pacient", a declarat Rotaru.
Senatorul social-democrat a susţinut că s-a ajuns în această situaţie deoarece CNAS este "un fel de struţo-cămilă, care nu este subordonată nici ministerului, dar nu este nici autonomă", iar lipsa de conlucrare cu Ministerul Sănătăţii generează situaţii grave, "cu repercusiuni asupra pacienţilor, care pot fi chiar fatale".
Ministerul Sănătăţii nu este de acord cu noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de CNAS în proiectul privind normele la contractul cadru, care stabilesc acordarea asistenţei medicale în perioada 2011 - 2012 şi care se află în dezbatere publică.
Într-un comunicat transmis zilele trecute AGERPRES, MS aprecia propunerea reprezentanţilor CNAS drept "nerealistă şi imposibil de aplicat". "Criteriile propuse sunt subiective, iar dacă propunerea ar trebui pusă în aplicare se va îngreuna modul de desfăşurare a actului medical în spitale", se arăta în comunicatul de presă.
Potrivit unui proiect de ordin al CNAS privind normele la acordarea asistenţei medicale în perioada 2011 - 2012, aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei, sunt prevăzute noi criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, printre acestea numărându-se pierderea subită a cunoştinţei, pulsul anormal, tensiunea anormală, pierderea acută a vederii sau a auzului, pierderea acută a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului, răni provocate de traume majore, inclusiv fracturi, febră persistentă - cel puţin cinci zile cu temperatură peste 38 de grade Celsius, hemoragie abundentă, anomalii ale electrocardiogramei. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii nu este de acord cu noile criterii de internare propuse de CNAS Ministerul Sănătăţii (MS) nu este de acord cu noile criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în proiectul privind normele la contractul cadru care stabilesc acordarea asistenţei medicale în perioada 2011-2012 şi care se află în dezbatere...
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.