Cele mai citite
 


Medici catolici germani oferă tratament homeopat împotriva homosexualităţii
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

O asociaţie a medicilor catolici din Germania susţine că poate vindeca orientarea sexuală a homosexualilor şi lesbienelor cu ajutorul unor pilule din zahăr, numai la cererea acestora, însă această "homo-homeopatie" a fost aspru criticată de organizaţiile care protejează drepturile minorităţilor sexuale, conform publicaţiei Spiegel.

Federaţia Lesbienelor şi Homosexualilor din Germania (LSVD) s-a declarat scandalizată după ce a aflat că Uniunea Medicilor Catolici (UCP) oferă variante terapeutice pentru homosexuali pe site-ul său. LSVD susţine că aceste pseudo-tratamente nu sunt decât nişte "insulte" care demonstrează "lipsa respectului pentru homosexuali şi bisexuali".

Asociaţia medicilor catolici, care se autodefineşte drept "vocea comunităţii medicale catolice", susţine pe site-ul său că, deşi "homosexualitatea nu este o boală", există o serie de tratamente care pot menţine sub control astfel de "înclinaţii" sexuale, în cazul în care pacientul doreşte acest lucru.

Printre posibilităţile de tratament se numără "tratamentele corporale cu instrumente homeopate", "psihoterapia" sau "consilierea religioasă". Printre tratamentele homeopate controversate împotriva homosexualităţii se numără şi prescrierea de "globuli", micuţe pilule făcute în mare parte din zahăr.

"Cunoaştem cazurile unor oameni care au porniri homosexuale şi care au nevoie de ajutor spiritual şi psihologic de urgenţă pentru că suferă foarte mult", a declarat şeful UPC, Gero Winkelmann, pentru Spiegel. "Dacă cineva este nefericit, se simte bolnav sau simte că are nevoie de ajutor, trebuie să poată să găsească o soluţie, un tratament", a mai adăugat el.

"Oferirea unor pseudo-tratamente pentru o boală care nu există este inacceptibilă", conform unui comunicat al LSVD. "Această ofertă este periculoasă. Ei se folosesc de insecuritatea simţită de tinerii homosexuali sau bisexuali faţă de părinţi şi prieteni. Toţi experţii serioşi au fost de acord că orientarea sexuală ulterioară a adultului este deja evidentă din perioada copilăriei".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a scos homosexualitatea din Codul Internaţional al Bolilor la 1 ianuarie 1993. Această decizie a adus cu 90 de ani mai târziu sfârşitul secolului XIX pentru homosexuali şi lesbiene, comenta atunci LSVD. Probabil că s-au bucurat prea repede, mai notează Spiegel.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Raed Arafat: Procedura de licitaţie pentru noul acord cadru referitor la ambulanţe este în derulare Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a declarat, joi, că procedura de licitaţie pentru noul acord cadru referitor la ambulanţe este în derulare.
Probleme menstruale Delicatul echilibru hormonal al ciclului menstrual lunar poate fi cu usurinta deranjat de factori precum stresul, o schimbare in regimul alimentar sau in greutate, prea mult sau prea putin exercitiu fizic. Problemele menstruale includ cilcuri abundente sau dureroase, neregulate sau rare...
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Ineficienţa homeopatiei, demonstrată într-un raport al unui consiliu de cercetare australian Nu există nicio dovadă ştiinţifică a eficienţei homeopatiei, care se bucură totuşi de o mare notorietate - afirmă într-un raport Consiliul australian pentru sănătate naţională şi cercetare medicală (NHMRC), cel mai important organism din Australia consacrat acestui domeniu de cercetare.
Gorj: Lipsa de personal din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, suplinită prin munca a 22 de voluntari Douăzeci şi doi de voluntari, absolvenţi ai şcolilor postliceale de asistenţi, lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu pentru a suplini, într-o oarecare măsură, lipsa de personal cu care se confruntă cea mai mare unitate medicală din judeţ, a declarat miercuri, managerul unităţii, Tiberiu...