Cele mai citite
 


A doua naştere în apă la maternitatea "Regina Maria"
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 28 iul /Agerpres/ - La Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria" a Centrului Medical Unirea, a avut loc cea de-a doua naştere a unui copil în apă, după cea înregistrată la începutul lunii iunie.

Deşi mama nou născutului - un băieţel numit Carol - nu şi-a propus de la început să nască în apă, discuţiile avute, ulterior, cu medicul Iosif Niculescu şi cu moaşa Elena Axinte au dus spre soluţia optimă pentru sănătatea mamei şi a copilului, respectiv naşterea în apă.

“După discuţii şi investigaţii în urma cărora a reieşit că nu există contraindicaţii, am stabilit, de comun acord cu părinţii lui Carol, că metoda optimă pentru naştere este cea în apă. Am asigurat-o pe viitoarea mamă că va putea fi oricând transferată pentru a naşte natural, pe uscat, dacă va fi nevoie”, a declarat dr. Iosif Niculescu, directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Regina Maria”.

“Naşterea este o experienţă foarte personală şi fiecare viitoare mămică poate alege care este metoda pe care o preferă pentru aducerea pe lume a copilului său. În apă, mama percepe atenuat durerea, iar copilul, venind din acelaşi mediu acvatic, nu suferă din cauza trecerii bruşte de la mediul intrauterin la cel extern. Astfel, naşterea în apă are efecte benefice asupra copilaşului. Carol a avut la naştere 3.580 de grame, 52 de centimetri, este un copil sănătos şi sperăm că va fi şi un foarte bun înotător”, a adăugat dr. Niculescu.

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Regina Maria” este singura unitate de acest gen unde se pot face naşteri în apă. Primul bebeluş născut în apă aici a venit pe lume luna trecută, pe 4 iunie, la ora 21:08. Băieţelul, de 2.950 de grame şi 49 de centimetri, s-a născut perfect sănătos, iar naşterea a decurs normal. Naşterea a fost asistată tot de dr. Iosif Niculescu însă rolurile principale în susţinerea mamei le-au avut tatăl copilului şi moaşa Elena Axinte. Au ajutat şi medicii neonatologi Alina Ilici, Cîrstea Florentina şi moaşa Gabriela Popescu.

Naşterea în apă se încadrează într-un concept mai larg de conduită în timpul travaliului cu intervenţie minimă şi, numai la nevoie, aşa-zisa „atitudine naturistă”. Posibilitatea naşterii în apă este una dintre tehnicile promovate de spitalul "Regina Maria", în spiritul aceleiaşi intenţii declarate de a încuraja naşterea naturală. 

Cada de naştere este identică cu cele folosite în sistemul privat german, care asigură condiţii superioare de sterilitate, aparatură de sterilizare modernă, consumabile de unică folosinţă, toate acestea permiţând excluderea infecţiilor instraspitaliceşti de care se tem cel mai mult obstetricienii şi neonatologii.

Naşterea în apă nu este singura noutate de acest tip la spitalul "Regina Maria", pe lângă aceasta, pacientele pot opta pentru naşterea într-o poziţie aleasă chiar de pacientă (în picioare, lateral, pe scaun). Aceste opţiuni, împreună cu un set divers de servicii pentru care viitoarele mame pot opta – acupunctură, gimnastică prenatală sau recoltarea de celule stem - sunt menite să ofere mamei şi copilului cea mai bună îngrijire şi confort emoţional, necesare pentru o sarcină uşoară şi o naştere fără probleme.

Preţul naşterii în apă este de 2.280 de euro şi include şase luni de consultaţii pediatrice.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Medical Unirea - creştere cu 72 la sută a cifrei de afaceri, în 2009 Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea a înregistrat, în 2009, o creştere a cifrei de afaceri cu 72 la sută, atingând o valoare de 69,5 milioane de lei, faţă de 40,2 milioane de lei, cât a avut în 2008, fiind cea mai spectaculoasă creştere din piaţa serviciilor medicale private, informează...
Materintatea ''Regina Maria'' marchează doi ani de activitate Maternitatea 'Regina Maria', primul spital privat din România dedicat în exclusivitate femeilor şi singurul din Bucureşti unde viitoarele mame pot naşte în apă, sărbătoreşte 2 ani de activitate, informează un comunicat al unităţii medicale transmis AGERPRES.
Centrul Medical Unirea fuzionează cu Euroclinic Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea (CMU), operator de servicii medicale private, a anunţat luni preluarea Euroclinic.
Centrul Medical Unirea Centrul Medical Unirea
Naştere surpriză la Centrul Medical Unirea O abonată a Centrului Medical Unirea (CMU) - Enescu, din Capitală, însărcinată în 31 de săptămâni, a născut în condiţii spectaculoase.
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Delta Health de către Centrul Medical Unirea Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică prin care Centrul Medical Unirea SRL preia controlul asupra Delta Health Care SRL şi asupra Delta Health Trade SRL, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, miercuri, AGERPRES.