Cele mai citite
 


O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, aceasta fiind cea de-a paisprezecea realizată de la începutul anului.
''Pacienta, în vârstă de 40 de ani, a fost internată la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă sâmbăta trecută, fiind diagnosticată cu anevrism cerebral, moartea cerebrală fiind declarată joi. Familia a înţeles că pentru pacientă nu se mai putea face nimic şi a decis să salveze viaţa altor pacienţi care sunt înscrişi pe listele de transplant. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi a ficatului'', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Dan Ilincariu, coordonatorul regional de transplant.
Echipa de medici timişoreni a lucrat împreună cu specialiştii din Bucureşti, care au preluat ficatul, şi cu cei din Cluj, acolo unde au ajuns rinichii prelevaţi.
Prelevarea a început după miezul nopţii şi s-a încheiat vineri dimineaţă. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Prelevare de organe de la un tânăr de 24 de ani Timişoara, 18 feb /Agerpres/ - La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost efectuată, în noaptea de joi spre vineri, cea de-a şasea prelevare se organe din acest an, intervenţia fiind realizată cu participarea a două echipe de chirurgi din Bucureşti şi Cluj...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Prelevare de rinichi şi ficat de la victima unui accident rutier O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va preleva, vineri după-amiază, rinichii şi ficatul de la un tânăr de 23 de ani, victima unui accident rutier din care nu a mai putut fi salvat.