Cele mai citite
 


OMS a confirmat că bacteria E. coli se transmite de la om la om
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat vineri că bacteria intestinală E. coli enterohemoragică (EHEC) se poate transmite de la om la om, prin intermediul dejecţiilor sau pe cale orală, transmite EFE.
'Suntem îngrijoraţi din cauza acestui tip de transmitere, iar din acest motiv dorim să fie promovate mai mult mesajele referitoare la igiena personală', a declarat epidemiologul OMS, Andrea Ellis.

Specialistul citat a semnalat că până în acest moment toate cazurile de îmbolnăvire 'sunt legate de nordul Germaniei', astfel încât se crede că expunerea la această bacterie ciudată 'este limitată la zona menţionată'.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
OMS: Temuta bacterie europeană este o tulpină nouă de E.coli Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a indicat joi că bacteria de tipul E.coli responsabilă de moartea a 18 persoane în Europa, potrivit ultimului bilanţ, şi îmbolnăvirea altor câteva sute este o tulpină nouă, nemaiîntâlnită până acum, relatează Associated Press. Centrul european pentru prevenirea...
OMS lansează o campanie în favoarea securităţii alimentare Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat marţi o campanie de promovare a securităţii alimentare, în contextul în care milioane de oameni mor de foame sau din cauza produselor falsificate şi obezitatea câştigă pe zi ce trece tot mai mult teren, transmite AFP.
OMS susţine că tulpina ucigaşă de E.coli este una cunoscută Tulpina bacteriei responsabilă de epidemia care a provocat 18 morţi în Europa, în majoritate în Germania, este una cunoscută, a informat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, cu toate că unii cercetători susţin că este vorba de o tulpină nouă, relatează vineri AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...