Cele mai citite
 


Patru rectori-parlamentari, declaraţi incompatibili de ANI
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către senatorul PSD Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnice Bucureşti, deputatul PSD Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' Bucureşti, senatorul liberal Nicolae Robu, rector al Universităţii Politehnica din Timişoara şi deputatul PDL Ştefan Iosif Drăgulescu, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Victor Babeş'' din Timişoara.
Potrivit unui comunicat al ANI remis vineri AGERPRES, inspectorii de integritate au demarat, în aprilie 2011, verificările cu privire la nerespectarea de către Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Nicolae Robu şi Ştefan Iosif Drăgulescu, membri ai Parlamentului României, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor.
ANI susţine că, în urma verificărilor, au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al incompatibilităţilor de către cei patru parlamentari, deoarece, conform art. 215 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011: ''persoanele care ocupă o demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului'', iar potrivit art. 215 alin. (4) din acelaşi act normativ: ''funcţia de rector este incompatibilă cu deţinerea de funcţii de conducere în cadrul unui partid politic pe perioada exercitării mandatului''.
Astfel, potrivit ANI, Ecaterina Andronescu ar fi în incompatibilitate începând cu 10 februarie 2011, deoarece ar exercita simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica Bucureşti şi demnitatea de senator, respectiv funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.
Florian Popa ar fi în incompatibilitate începând cu 10 februarie 2011, deoarece ar exercita simultan funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' din Bucureşti şi demnitatea de deputat.
Nicolae Robu ar fi în incompatibilitate începând cu 10 februarie 2011, deoarece ar exercita simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Timişoara şi demnitatea de senator, respectiv funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal filiala Timiş.
De asemenea, Ştefan Iosif Drăgulescu s-ar afla în incompatibilitate începând cu 10 februarie 2011, deoarece ar exercita simultan funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Victor Babeş'' din Timişoara şi demnitatea de deputat.
Potrivit ANI, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menţionate, cu excepţia celor electorale, pe o perioada de trei ani.
În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.
Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorii-parlamentari de la Timişoara anunţă că vor ataca în instanţă decizia ANI de incompatibilitate Rectorii Universităţii Politehnica "Traian Vuia", senatorul Nicolae Robu, şi cel al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş", deputatul Ştefan Drăgulescu, au anunţat că vor contesta decizia Agenţiei Naţionale de Integritate prin care au fost declaraţi ca fiind incompatibili cu cele două funcţii...
Timiş: Proiectul NutriGen ar putea dezvolta o industrie a alimentelor dietetice personalizate pentru obezi Un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara ar putea dezvolta peste câţiva ani alimente dietetice personalizate care să vină în ajutorul supraponderalilor care nu răspund la tratamentul clasic medicamentos. Ei au lansat vineri proiectul NutriGen...
Timiş: UMF 'Victor Babeş' evaluează teza de doctorat a lui Cristian Buşoi, spune rectorul Universităţii Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara evaluează teza de doctorat a fostului deputat de Timiş, prim-vicepreşedinte al PNL, Cristian Buşoi, după ce au apărut suspiciuni de plagiat privind lucrarea acestuia, a declarat, miercuri, rectorul UMF Timişoara, prof. univ. dr...
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.
Timiş: Şeful ATI a Spitalului Judeţean vrea să facă din Universitatea de Medicină 'un brand' Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, doreşte să facă din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara un brand şi să o readucă la prestigiul de care s-a bucurat cu mulţi ani în urmă, dacă va fi ales...
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...