Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Bacău acuză MS că 'trenează finanţarea pentru reabilitarea Maternităţii' din municipiu
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, Ministerul Sănătăţii că "trenează alocarea banilor puşi la dispoziţie, printr-un protocol semnat de autorităţile române îndrituite cu Banca Mondială, pentru reabilitarea Maternităţii din Bacău".
"Maternitatea nu a beneficiat de niciun leu din partea de cofinanţare ce ar urma să fie asigurată de Banca Mondială prin Ministerul Sănătăţii, deşi exista un acord semnat din 2009 cu Guvernul", a explicat Dragoş Benea.
Potrivit acestuia, "ca urmare, de la mijlocul lunii aprilie, lucrările se desfăşoară din plin doar la etajele pentru care Consiliul Judeţean a deschis finanţare, în timp ce Ministerul Sănătăţii nu a declanşat nici măcar procedura de licitaţie pentru contractarea activităţii de reabilitare în zona ce intră în obligaţia sa, conform protocolului semnat, de comun acord, între Consiliul Judeţean, MS şi Spitalul Judeţean de Urgenţă încă din 2009".
"Conform acestui document, Consiliul Judeţean se obligă să aloce pentru modernizarea Maternităţii băcăuane, care nu mai cunoscuse lucrări generale de reabilitare de mai bine de 40 de ani, suma de 3.300.000 de euro, iar Ministerul Sănătăţii se angaja să finanţeze, cu bani de la Banca Mondială, lucrări în valoare 3.000.000 de euro", a declarat, pentru AGERPRES, Lucian Şova, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău, instituţie ce administrează şi Maternitatea.
Investiţia prevede lucrări de reparaţii şi modernizări exterioare şi interioare ale clădirii, reabilitarea rampei de acces şi acoperişului, refacerea şi dotarea sălilor de naşteri şi grupului operator, a laboratoarelor ce ar urma să fie amenajate potrivit normelor europene actuale în domeniu.
Conducerea Consiliului Judeţean Bacău este decisă să facă "presiuni publice până ce Ministerul Sănătăţii va reacţiona pozitiv" la demersul său în privinţa reabilitării Maternităţii.
"Vom continua epopeea adreselor scrise, dar şi a prezenţelor la minister pentru a obţine banii promişi. Nu accept ca cetăţenii judeţului să fie lipsiţi de o finanţare pentru care s-a convenit, de comun acord, cu MS şi Banca Mondială. Nu mai este loc de toleranţă faţă de întârzierea lucrărilor la acest obiectiv, indiferent că este vorba de MS, de Guvern ori de birocraţie", a precizat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea.
La rândul lor, câteva zeci de membre al organizaţiei judeţene de femei a PSD Bacău, în semn de protest faţă de întârzierile înregistrate în efectuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a respectivului obiectiv medical, au mărşăluit, joi, prin municipiu, sub sloganul "Ne pasă de Maternitatea Bacău".
"Femeile din zonă trebuie să aducă pe lume copii în condiţii de siguranţă maximă, conforme cu normele actuale europene, mai ales că autorităţile judeţene au decis, în ciuda recesiunii, să sprijine de la propriul buget efectuarea a jumătate din lucrări, iar o bună parte a echipamentelor medicale pentru dotările de modernizare, în valoare de peste 800.000 de euro au şi fost achiziţionate", a declarat, pentru AGERPRES, Ana Marchiş, preşedintele Organizaţiei de femei a PSD Bacău.
Maternitatea din Bacău a asigurat din anul 2000, conform propriilor statistici, mai bine de 4.000 de naşteri anual, iar peste 10.000 de femei au primit, în acelaşi interval de timp, sprijin medical în această unitate medicală. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Bacău: Spitalul municipal din Oneşti are manager o femeie după trei luni de la vacantarea funcţiei Medicul Oana Secară, specializat în prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale, a devenit manager al Spitalului Municipal Oneşti după ce a trecut cu rezultate foarte bune probele examenului pentru ocuparea funcţiei vacante de mai bine de trei luni de zile, a declarat Ştefan Martin, preşedintele...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în etapa a doua de modernizare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în a doua etapă de modernizare, după ce indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobaţi vineri, în şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean.