Cele mai citite
 


Cauzele decesului bebeluşului de 6 luni vor fi elucidate de IML
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 28 iul /Agerpres/ - Medicii de la spitalul "Grigore Alexandrescu" nu cunosc cauza decesului sugarului de 6 luni care a decedat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţe Pediatrice şi aşteaptă rezultatele de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici".

Copilul a fost la un prim consult la spital pe 25 iulie, ora 22,25, pentru că avusese o stare febrilă anterior, după cum au declarat părinţii. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că la prezentare, copilul era afebril, temperatura corpului fiind de 36,7 grade C, având o stare generală bună. Diagnosticul pus de către medicul primar pediatru de gardă a fost de amigdalită eritematoasă (roşu în gât).

Medicul a prescris o reţetă, potrivit căreia părinţii urmau să-i administreze antitermice şi antibiotic în cazul în care pacientul ar fi prezentat o stare febrilă în următoarele 24 de ore de la momentul prezentării la spital.

Având în vedere că această afecţiune nu constituie un pericol imediat din punct de vedere medical, copilul nu a necesitat internarea, putând fi tratat la domiciliu.

Părinţii au primit indicaţia ca în cazul unei modificări a stării generale, să se prezinte de urgenţă la spital.

În data de 27 iulie, la ora 16,32, copilul a fost adus cu ambulanţa la spital, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), în stare generală extrem de gravă, a subliniat purtătorul de cuvânt al spitalului, în şoc comatos.S-au început imediat măsurile de resuscitare care au rămas sfără răspuns.

La aproximativ două ore de la preluarea copilului de echipa medicală, a fost declarat decesul.

Potrivit medicilor de la spital, pe toată perioada resuscitării copilul a fost asistat de un medic specialist urgentist, un medic specialist anestezist şi terapie intensivă şi un medic specialist pediatru.

Potrivit declaraţiilor părinţilor, aceştia au fost în parc cu copilul duminică, acesta având o stare bună.

Directorul Ambulanţei Capitalei susţine însă că sugarul a fost adus afebril şi nu în stare de comă.

Directorul medical al unităţii snaitare, prof. dr. Radu Bălănescu, a spus că s-a început la spital o anchetă internă.

Conf. dr. Miclea a explicat că medicul care a fost de gardă sâmbătă este un medic cu experienţă şi nu se putea înşela asupra diagnosticului. El a menţionat însă că în cazuri foarte rare pot apărea şi complicaţii pe care însă nu ai cum să le sesizezi, rezultatele de la IML fiind cele care vor putea să elucideze cauza decesului bebeluşului.Totodată conf. Miclea a precizat că bebeluşului nu i s-au făcut niciun fel de analize, ci a fost doar un consult clinic.

Dr.Elena Petrişor de la UPU a subliniat în repetate rânduri că sugarul era comatos.

Conform procedurilor legale în vigoare, copilul a fost preluat de IML "Mina MInovici" pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluşul de 6 luni a murit în urma unui şoc toxico-septic Bucureşti, 29 iul /Agerpres/ - Decesul sugarului de şase luni, produs la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, a survenit, potrivit primelor rezultate ale autopsiei, ca urmare a unui şoc toxico-septic de etiologie neprecizată şi cu punct de plecare neprecizat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES...
IML a confirmat: Mădălina Manole a ingerat voluntar substanţe toxice Autopsia efectuată de medicii legişti de la IML 'Mina Minovici' a confirmat ingestia voluntară de substanţe toxice, a declarat pentru AGERPRES, prof. Dan Demergiu, directorul institutului.
IML: Sportivul Vitali Mîţu, care a murit în timpul unui antrenament, suferea de pneuomonie acută hemoragică Sportivul Vitali Mîţu, de 22 de ani, care a murit pe teren, săptămâna trecută, în timpul unui antrenament, suferea de pneuomonie acută hemoragică, probabil provocată de o infecţie virală, edem pulmonar acut şi infecţie respiratorie, a declarat, luni, managerul Institutului Medico-Legal (IML) 'Mina Minovici'...
Aparţinătorii victimelor tragediei rutiere petrecute în Muntenegru au mers la IML să-şi identifice rudele Aparţinătorii victimelor tragediei rutiere petrecute duminică în Muntenegru au venit în cursul nopţii de marţi spre miercuri la IML să-şi identifice rudele.
Trei persoane îngheţate au ajuns la Institutul de Medicină Legală Trei persoane au murit de frig la sfârşitul săptămânii trecute şi au ajuns la Institutul de Medicină Legală 'Mina Minovici' (IML), una dintre ele fiind un bătrân, care a fost ridicat din locuinţa sa, a declarat pentru AGERPRES luni directorul IML, prof. dr. Dan Dermengiu.
Medicii de la 'Grigore Alexandrescu' nu sunt vinovaţi de moartea copilului de 6 luni Bucureşti, 29 iul /Agerpres/ - Comisia la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală a decis, miercuri, în consiliu etic, că medicii de la unitatea sanitară nu sunt vinovaţi de moartea copilului de şase luni, adus în stare de comă.