Cele mai citite
 


Rusia suspendă importul de cartofi din Egipt
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia a suspendat importul de cartofi din Egipt din motive sanitare, a anunţat vineri Serviciul Federal de Control Veterinar si Fitosanitar al Rusiei (Rosselkhoznadzor), informează RIA Novosti.
Cartofii produşi în Egipt pot 'destabiliza situaţia sanitară din ţară', a afirmat Rosselkhoznadzor. Interdicţia va fi în vigoare până când vor fi întrunite cerinţele de securitate sanitară, a mai spus purtătorul de cuvânt al Rosselkhoznadzor Alexei Alexeenko.

Specialiştii de la Rosselkhoznadzor au depistat sistematic în ultima perioadă la cartofii importaţi din Egipt agentul patogen al putregaiul brun al cartofului, nematodul auriu al cartofului şi molia cartofului.

Interdicţia privind importul de cartofi din Egipt intervine la o zi după ce Rusia a interzis importul tuturor legumelor proaspete din Uniunea Europeană, în încercarea de a evita răspândirea în ţară a epidemiei cu bacteria ucigaşă E.coli, al cărei focar se află în Germania, unde s-au înregistrat deja 18 decese.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
Rusia interzice importul unor seminţe din Egipt (oficial) Rusia a decis să interzică importul unor seminţe din Egipt, după ce un lot de schinduf provenit din această ţară a fost suspectat a fi la originea îmbolnăvirilor din Germania şi Franţa, a declarat miercuri şeful Serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax.
Războiul legumelor olandeze: Medicul sanitar şef al Rusiei aduce acuzaţii grave la adresa Olandei Şeful Serviciului federal de control sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor), Ghennadi Onişcenko, a declarat că produsele agricole din Olanda ar putea fi periculoase, inclusiv din cauză că în această ţară se desfăşoară studii privind mutaţiile tulpinei gripei aviare (H5N1), activităţi interzise printr-o...
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.
Rusia interzice importurile de păsări din Germania, de teama contaminării cu dioxină Moscova, 25 ian /Agerpres/ - Rusia a interzis temporar importurile de păsări de curte din Germania, din cauza riscurilor de contaminare cu dioxină, a anunţat marţi şeful adjunct al serviciilor veterinare ruse, Nikolai Vlassov, citat de agenţia RIA Novosti.
Hofigal, interesată de extinderea în ţările arabe şi în Rusia Exporturile companiei de produse naturale Hofigal se ridică la circa 500.000 de euro anual, dar conducerea speră ca acestea să se dubleze, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Export & Import, Alina Şerban, menţionând că firma pe care o reprezintă este interesată de extinderea pe noi pieţe, vizate...