Cele mai citite
 


SUA: Autorităţile sanitare au retras licenţa medicului unei mame de octupleţi
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Medical al statului California (SUA) a retras licenţa doctorului Michael Kamrava care a implantat 'un număr excesiv' de embrioni pacientei Nadya Suleman, care în 2009 a născut opt bebeluşi, a semnalat recent CNN.
Nadya Suleman a născut octupleţii la 26 ianuarie 2009, la vârsta de 33 de ani. Pe atunci, femeia avea deja şase copii.

Medicul care a implantat embrionii a fost dur criticat de Societatea Americană pentru Medicină Reproductivă deoarece a 'încălcat standardele'. Instituţia interzice implantarea a mai mult de doi embrioni deodată femeilor cu vârsta sub 35 de ani.

Potrivit raportului comisiei însărcinate cu anchetarea cazului, specialistul în fertilitate care a asistat-o pe Nadya Suleman a fost acuzat de neglijenţă.

Anterior, Michael Kamrava fusese dat afară dintr-o societate medicală, dar a continuat să trateze paciente. Acum, medicul este obligat de lege să pună capăt consultaţiilor.

Nadya Suleman a participat la experiment în mod voluntar şi şi-a exprimat în prealabil consimţământul în scris.

Euforia din SUA după naşterea octupleţilor nu a întârziat să declanşeze o dezbatere despre etica reproducerii asistate, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Trei bebeluşi născuţi în SUA cu malformaţii asociate virusului Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) din SUA a informat despre naşterea a trei bebeluşi cu defecte congenitale din cauza virusului Zika, relatează EFE.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
SUA: 185 de ani de la naşterea farmacistului John Styth Pemberton Farmacistul John Styth Pemberton, cel care a inventat băutura Coca-Cola în 1885, s-a n născut la 8 iulie 1831, la Crawford, Georgia. A absolvit o şcoală medicală şi a început să practice medicina sub îndrumarea naturalistului Samuel Thompson. Mentorul său obişnuia să folosească plantele medicinale pentru...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
SUA: 85 de ani de la naşterea medicului Robert Atkins Medicul Robert Atkins, pionier în medicina complementară şi fondator al Centrului pentru Medicină Complementară Atkina din New York s-a născut la 17 octombrie 1930 în Columbus, Ohio. A absolvit Universitatea din Michigan în 1951, apoi a obţinut diploma în medicină la Colegiul Medical Cornell, în 1955...
VIRUSUL ZIKA SUA: Primul caz de microcefalie legat de virus în Florida Un prim caz de microcefalie detectat la un bebeluş născut în Florida, dintr-o mamă haitiană infectată cu virusul Zika, a fost semnalat marţi de autorităţile medicale citate de AFP.