Cele mai citite
 


Vâlcea: Cămin de bătrâni inaugurat în comuna Nicolae Bălcescu
sâmbătă, 4 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un cămin de bătrâni a fost inaugurat vineri în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
Căminul este un fost dispensar medical, care în anul 2008 a accesat fonduri în valoare de 1,7 milioane lei pentru a fi transformat în centru de îngrijire pentru persoane vârstnice.
"Poate că acest fapt că într-o localitate condusă de primar PNL s-au alocat fonduri guvernamentale pentru renovarea şi reabilitarea unei clădiri pentru a deveni funcţională infirmă toate speculaţiile cu privire la aspectul invocat de opoziţie că numai primarilor PDL li se alocă fonduri. (...) În ceea ce priveşte stadiul fostelor unităţi sanitare propuse pentru a deveni centre pentru îngrijirea vârstnicilor lucrurile stau astfel. Din cele 67 de spitale desfiinţate, 11 sunt în proces de transformare. (...) Nu depinde de noi accesarea acestor fonduri, ci de autorităţile locale şi judeţene", a declarat, cu această ocazie, Nicolae Ivăşchescu.
În judeţul Vâlcea, există un singur spital desfiinţat - spitalul orăşenesc Bălceşti, care a fost transformat, în cele din urmă, în centru de îngrijire pentru persoane vârstnice.
Prezent la inaugurarea centrului, primarul din Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, a anunţat că pe 24 iunie are loc licitaţia pentru concesionarea spre administrare a căminului de bătrâni finalizat în acest an în municipiu. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Vâlcea: DGASPC a primit în administrare un cămin de bătrâni construit de autorităţile locale din comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni, construit în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, a fost transferat, miercuri, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea.
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Vâlcea: Inaugurarea spitalului orăşenesc din Brezoi, reabilitat Spitalul orăşenesc din Brezoi a fost inaugurat joi, după reabilitarea acestuia printr-un grant european în valoarea de 3,1 milioane de lei, din care suma nerambursabilă - 2,4 milioane lei.