Cele mai citite
 


Argeş: Acţiune de conştientizare a efectelor etnobotanicelor
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O acţiune de conştientizare a efectelor negative ale consumului de produse etnobotanice s-a desfăşurat sâmbătă, în centrul municipiului Piteşti, la iniţiativa Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.
Peste 300 de voluntari de la zeci de instituţii de învăţământ au participat la un marş prin centrul municipiului, însoţiţi de majorete şi acompaniaţi de muzică de fanfară.
Trecătorii au avut posibilitatea să voteze împotriva consumului de substanţe etnobotanice şi a "magazinelor de vise", rezultatul scrutinului ad-hoc urmând să facă parte dintr-un studiu sociologic privind consumul de droguri.
"Mă bucură implicarea elevilor voluntari, pentru că ei pot determina alegerea unui mod de viaţă sănătos. Prin atitudinea lor responsabilă, pot sensibiliza persoanele implicate în consumul şi traficul de droguri, în cele mai multe cazuri colegi şi prieteni în căutare de senzaţii tari", a apreciat vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Bucura Oprescu.
Programul acţiunii a mai inclus o expoziţie de artă găzduită de Teatrul "Al. Davila", spectacole teatrale susţinute de elevi, precum şi cu o serie de competiţii sportive.
Potrivit organizatorilor, prin această acţiune s-a dorit angrenarea ca voluntari a elevilor din toate formele de învăţământ, precum şi promovarea sportului ca o alternativă la alegerea unui mod de viaţă alterat de droguri. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Traficant de etnobotanice prins de jandarmi Un tânăr din judeţul Olt a fost prins de jandarmi la Piteşti, în timp ce încerca să-i vândă substanţe etnobotanice unui client, pe numele suspectului fiind întocmit dosar penal pentru deţinere de droguri de risc.
Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti nu demisionează, preşedintele CJ Argeş spune că nu are atribuţii în demiterea lui Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti, doctorul Vasile Stan, a anunţat joi că nu intenţionează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătăţii şi prefectul i-au cerut să renunţe la funcţie, iar preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Florin Tecău, a explicat că schimbarea conducerii unui spital...
Argeş: Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: Seminar naţional dedicat apărării drepturilor copilului Seminarul naţional cu tema 'NU abuzului - DA drepturilor copilului', organizat joi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, a reunit la Piteşti zeci de reprezentanţi ai unor instituţii naţionale şi locale cu atribuţii în domeniul protecţiei...
Argeş: O asistentă de la Biroul de Medicina Muncii, arestată preventiv pentru trafic de influenţă Tribunalul Argeş a decis, miercuri, arestarea preventivă a unei asistente de la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, reţinută în urmă cu o zi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă în formă continuată.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti care au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 42 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti care s-au prezentat la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns marţi la 42, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeş.