Cele mai citite
 


Autorităţile argentiniene vor oferi un spectacol gratuit despre Dracula, pentru a încuraja donarea de sânge
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii din Argentina va oferi un spectacol gratuit intitulat 'Dracula, musicalul', operă care de 20 de ani înregistrează succes după succes pe scenele din Buenos Aires, cu scopul de a promova donarea voluntară de sânge, informează EFE.
Sub îndemnul că 'nu doar Dracula are nevoie de sânge pentru a trăi', musicalul va fi prezentat la 13 iunie, în ajunul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, decretată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care în anul acesta se va desfăşura în Argentina.
'Scopul este să-l prezentăm pe Dracula, un personaj care a înregistrat un succes fulminant în cultura ţării noastre, iar prin intermediul acestuia să promovăm donarea de sânge', a declarat José Cibrián, autor şi regizor al musicalului, împreună cu Angel Mahler. 'Spre deosebire de Dracula, noi avem nevoie de sânge pentru a trăi şi nu pentru a deveni nemuritori. Iar acest lucru se poate realiza nu prin intermediul durerii, ci graţie sacrificiului generos pentru celălalt', a remarcat acesta.
La spectacol au fost invitate 1.200 de persoane, donatori, artişti şi funcţionari ai spitalelor publice şi ai Ministerului Sănătăţii. Circa 40% din populaţia Argentinei donează sânge pentru a ajuta persoane cunoscute care au nevoie de ajutor, însă nu fac acest lucru în mod constant.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Daniel Constantin: Nu cred că trebuie să ne speriem de studiul OMS privind carnea; instituţiile abilitate se vor pronunţa Studiul prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind produsele din carne şi carnea roşie nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare până când nu se vor pronunţa cele trei instituţii ale statului abilitate cu sănătatea umană, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin...
La fiecare 15 minute, un român moare din cauza fumatului În 2010, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a propus pentru Ziua Internaţională fără Fumat tema 'Diferenţele socio-economice şi inegalităţile de gen în tutun - marketingul adresat femeilor', sub sloganul: 'Fumatul urâţeşte !'
MAE: OMS a actualizat lista cu ţările care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a actualizat lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio - Afganistan, Pakistan, Nigeria, Ucraina, Guineea, Madagascar şi Laos.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.