Cele mai citite
 


Bacteria ucigaşă: Nu există dovezi că legumele sunt la originea infecţiei /laborator european/
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Analizele de laborator nu permit să se spună că legumele sunt la originea infecţiei cu bacteria ucigaşă E.coli, a afirmat vineri un laborator de referinţă european al cărui sediu se află la Roma, pe lângă Institutul superior de sănătate /ISS/, relatează AFP.
''Alarmismul faţă de consumul de legume este nejustificat (...), deoarece analizele de laborator n-au permis susţinerea ipotezei că legumele contaminate sunt la originea infecţiei'', se afirmă într-un comunicat al laboratorului european de referinţă pentru Escherichia coli /Eceh/.
''Analizele realizate pe eşantioane de castraveţi suspecţi (...) au clarificat printre altele în mod definitiv că ei nu erau contaminaţi'' cu bacteria ucigaşă, potrivit sursei.
''Normele de igienă obişnuite referitoare la securitatea alimentară sunt suficiente pentru evitarea infecţiilor'', a adăugat laboratorul.
Bacteria a ucis deja 19 persoane în Europa şi a provocat tensiuni comerciale în afara Uniunii Europene, dar propagarea sa părea stabilizată vineri, potrivit unor medici germani. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA continuă monitorizarea operatorilor din industria alimentară, recomandând populaţiei să respecte regulile de igienă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) continuă monitorizarea la nivel naţional pentru a preveni contaminarea şi îmbolnăvirea cu toxina Shiga produsă de Escheria Coli (STEC), acţiune dublată de verificări ale operatorilor din sistemul comercial din România...
Escherichia coli, bacteria hamburgerilor Bacteria E. coli O140 izolată în fecalele pacienţilor din Hamburg face parte din grupul tulpinilor E. coli enterohemoragice (ECEH, care provoacă sângerări ale intestinului), toate producătoare ale unei toxine denumite 'shiga' şi toate contaminând ocazional, carnea prost preparată. Cea mai cunoscută şi...
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
Olt: Cereri de despăgubire doar pentru trei tone de castraveţi Un singur producător de legume din judeţul Olt a solicitat despăgubiri în urma epidemiei cauzate de bacteria E.coli, pentru o cantitate de legume de numai trei tone, potrivit şefului Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt, Dan Bărăgan.
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...