Cele mai citite
 


CE pregăteşte un plan de acţiune pentru a reglementa problema lipsei de cadre medicale
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană /CE/ pregăteşte un plan de acţiune pentru a reglementa problema crizei de medici şi asistenţi la nivelul Uniunii Europene, a declarat comisarul european pentru sănătate publică John Dalli vineri, la o reuniune la Budapesta, transmite MTI.
Este vorba de o problemă acută, în condiţiile în care numărul cadrelor medicale este în permanentă scădere în Europa, unde majoritatea statelor se confruntă şi cu problema îmbătrânirii, a remarcat Dalli în cadrul adunării generale a Uniunii europene a medicilor generalişti şi a celor de familie /UEMO/.

Dacă nu se iau măsuri chiar acum, lipsa de mână de lucru în domeniu în Europa ar putea ajunge la 1 milion de medici şi personal medical până la sfârşitul acestui deceniu, iar, în scurt timp, 15% dintre pacienţi s-ar putea confrunta cu lipsa unei îngrijiri adecvate.

Potrivit celor mai recente date statistice, în Europa, numărul mediu de generalişti la 100.000 de persoane este de 90, dar există diferenţe importante de la ţară la ţară - astfel, în Austria este de 153, în timp ce în Polonia de doar 17 la 100.000 de cetăţeni.

Planul de acţiune al CE urmăreşte să se stabilească, într-o primă fază, de câte cadre medicale este nevoie, în funcţie de calificări şi specializare. A doua fază constă în dezvoltarea educaţiei în domeniu, pentru a satisface necesităţile stabilite.

Vor fi atrase, de asemenea, fonduri europene pentru a remedia criza de cadre medicale, dar aceşti bani vor fi cheltuiţi pe educaţie şi dezvoltarea sistemului sanitar, şi nu cu majorarea salariilor, a precizat Dalli.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Criză de cadre medicale la Spitalul de Urgenţă Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are mare nevoie de medici specialişti, în condiţiile în care se confruntă cu o criză de cadre medicale.
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Pop (MS): Atragerea de fonduri UE pentru infrastructura din Sănătate - condiţionată de realizarea unei strategii investiţionale Atragerea de fonduri europene pentru infrastructura din sănătate este condiţionată de Comisia Europeană de realizarea unei strategii investiţionale în domeniu pentru următorii cinci - zece ani, lucru care nu s-a realizat, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Pop, în cadrul...
Borboly Csaba, candidat UDMR la şefia CJ Harghita: Atragerea de fonduri europene, prioritară pentru judeţ (interviu) Candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în cel de-al doilea mandat doreşte să atragă mult mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului, să continue investiţiile în sănătate şi educaţie, dar şi să creeze...
Şase proiecte de cercetare primesc fonduri de câte 1 miliard de euro de la UE Comisia Europeană a nominalizat şase proiecte, printre care şi construirea unor roboţi care să însoţească oamenii pe tot parcursul vieţii şi o simulare pe computer a creierului uman, ca finaliste ale concursului european de cercetare, scrie Financial Times.