Cele mai citite
 


Constanţa: Anchete la Sanatoriul Agigea în urma reclamaţiilor rudelor pacienţilor
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile constănţene fac verificări după ce rudele mai multor pacienţi cu probleme psihice, internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Agigea, au reclamat că bolnavii ar fi bătuţi de cadrele medicale şi puşi să muncească la o fermă a directorului instituţiei sanitare.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, sâmbătă, că a primit mai multe plângeri cu privire la modul în care sunt trataţi pacienţii de la UAMS Agigea, însă în urma verificărilor efectuate nu a reieşit că persoanele internate sunt agresate.
Referitor la acuzaţiile privind punerea pacienţilor să muncească, dr. Dina a afirmat că inspectorii DJSP nu au surprins pacienţii în astfel de situaţii, însă directorul sanatoriului a recunoscut că îi tratează pe unii dintre cei spitalizaţi prin ergoterapie, punându-i să presteze diferite activităţi uşoare, precum stivuirea baloţilor de paie, pentru o fundaţie umanitară germană cu care UAMS colaborează.
''Nu ştim însă cine le-a prescris pacienţilor un astfel de tratament. (...) Vom extinde verificările la unitatea de la Agigea'', a spus directorul DJSP Constanţa.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Pădurariu, a declarat că poliţiştii s-au autosesizat în acest caz, ancheta la UAMS Agigea fiind în derulare. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, în cazul unei bătrâne spitalizate 32 de luni Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa au demarat o anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, după ce s-a aflat că o bătrână de 67 de ani, imobilizată la pat, a fost internată la respectiva unitate din iulie 2008 şi până în prezent, fără a i se acorda îngrijirile medicale...
Constanţa: Bolnavii psihic de la Centrul de Sănătate Băneasa, transferaţi în judeţul Vaslui Un număr de 20 dintre cei 56 de pacienţi cu grave probleme psihice spitalizaţi la Centrul de Sănătate Băneasa sunt transferaţi, pe parcursul zilei de vineri, la o unitate medicală din judeţul Vaslui, după ce, prin ordin ministerial, centrul de sănătate constănţean a fost desfiinţat pe 1 aprilie.
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Constanţa: Centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer, construit cu fonduri europene la Agigea Un centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer va fi construit cu fonduri europene prin extinderea actualei Unităţi de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) din Agigea, investiţie a cărei valoarea totală depăşeşte 1,5 milioane de euro.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Braşov: Anchetă la Spitalul din Făgăraş după ce o asistentă a încurcat înregistrarea sexului unui bebeluş Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi Spitalul Municipal Făgăraş efectuează vineri o anchetă la această unitate medicală pentru a lămuri situaţia unui copil născut în urmă cu două zile, a cărui mamă spune că este băiat, şi nu fetiţă aşa cum susţin cadrele medicale din Maternitatea Făgăraş.