Cele mai citite
 


E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.
Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a anunţat disponibilitatea Comisiei de a trimite în Germania experţi epidemiologici pentru boli de origine alimentară, se arată într-un comunicat al executivului european. Experţii ar urma să provină din serviciile de sănătate ale Comisiei, de la Centrul european pentru controlul şi prevenirea bolilor (ECDC) şi de la Autoritatea europeană pentru siguranţă alimentară.
'Scopul lor este de a ajuta autorităţile germane competente în cercetările epidemiologice în curs, de a verifica rezultatele şi de a contribui la analizele aflate în desfăşurare pentru a accelera identificarea sursei', a precizat Comisia în comunicatul menţionat.
Bruxellesul presează de câteva zile Berlinul să-şi dubleze eforturile pentru a stabili originea acestei contaminări şi să oprească epidemia. Luni este prevăzută o reuniune a miniştrilor sănătăţii la Luxemburg, iar o reuniune extraordinară a miniştrilor agriculturii se va desfăşura la 17 iunie.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
(Corespondenţă) CE este implicată substanţial în eforturile de identificare a sursei contaminării cu ECEH Strasbourg, 7 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană şi agenţiile sale specializate sunt implicate substanţial în eforturile de identificare a sursei de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), care a cauzat deja moartea a 23 de persoane, dintre care...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
UPDATE/Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.