Cele mai citite
 


La originea bacteriei ucigaşe ar fi un aliment preferat îndeosebi de femei
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La originea bacteriei care a provocat deja 19 decese în Europa ar putea fi un aliment preferat îndeosebi de femei, deoarece ele sunt contaminate în număr mai mare, a estimat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de AFP.
''Este probabil ceva preferat mai mult de femei decât de bărbaţi'', a declarat dna Andrea Ellis, epidimiolog la departamentul de monitorizare a maladiilor de origine alimentară şi zoonotică al OMS, într-o conferinţă de presă.
Dna Ellis a răspuns astfel la o întrebare privind originile bacteriei E.coli enterohemoragică /Eceh/ şi motivele pentru care numărul femeilor contaminate este mai mare.
Potrivit OMS, 12 ţări au semnalat deja cazuri de contaminare cu această bacterie, care provoacă hemoragii ale sistemului digestiv şi, în cazurile mai grave, tulburări renale /sindromul hemolitico-uremic, SHU/.
Potrivit unui calcul făcut de AFP, bazat pe date publicate de autorităţile naţionale, peste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de la izbucnirea epidemiei. În Germania, autorităţile au înregistrat 18 morţi. Cea de-a 19 persoană a decedat în Suedia.
În timp ce sursa şi modul de transmitere a bacteriei rămân un mister, Rusia şi Libanul au interzis importurile de legume provenite din toate ţările Uniunii Europene, care a considerat aceste măsuri ca fiind contrare regulilor comerţului internaţional.
''OMS nu recomandă introducerea de restricţii privind comerţul'', a subliniat de mai multe ori dna Ellis.
Andrea Ellis a explicat că există o largă documentaţie potrivit căreia contaminarea cu E.coli se poate face de la o persoană la alta.
''Transmiterea de la o persoană la alta poate avea loc atunci când igiena lor este insuficientă'', a declarat dna Ellis, insitând asupra importanţei spălării mâinilor.
Responsabilul OMS a invitat populaţia să respecte recomandările făcute de autorităţile sanitare naţionale şi locale. Ea a mai spus că luarea de medicamente antidiareice nu este recomandată, deoarece se încetineşte eliminarea toxinei.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A a provocat deja 5.000 de morţi, înregistrându-se aproape 415.000 de îmbolnăviri Cazurile de gripă A în lume depăşesc 414.945 de persoane, iar numărul celor care au murit din cauza virusului H1N1 este de circa 5.000, după cum a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Bacteria E.coli: cazuri raportate în 12 ţări, potrivit OMS Douăsprezece ţări au raportat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragică care a provocat până în prezent moartea a 18 persoane, majoritatea în Germania, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
OMS: Peste 600 de decese cauzate de virusul Ebola Bilanţul epidemiei de febră hemoragică, ce este cauzată în mare parte de virusul Ebola, continuă să se agraveze, ajungând la 603 de morţi, dintre care 68 de noi decese între 8 şi 12 iulie, în trei ţări din Africa de Vest, a indicat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
OMS: Nu există niciun un semn al transmiterii de la om la om a virusului H7N9 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat luni asigurări că nu există niciun semn al transmiterii de la om la om a virusului H7N9 al gripei aviare în China, în ciuda creşterii numărului de infecţii, care a ajuns la 21 de cazuri, din care şase s-au soldat cu decese, relatează AFP.