Cele mai citite
 


Mişcarea naţională 'Şi eu trăiesc sănătos!' - SETS, la finalul primei ediţii
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În aceste zile se încheie la Bucureşti prima ediţie a mişcării naţionale "Şi eu trăiesc sănătos!" - SETS, iniţiată de Fundaţia PRAIS, pe o perioadă de 5 ani, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.
SETS are ca obiective prevenirea obezităţii infantile în rândul copiilor cu vârste până la 12 ani şi promovarea stilului de viaţă sănătos în rândul familiilor din România.
Ţinta mişcării SETS este ca, pe parcursul celor 5 ani de desfăşurare, să fie angrenaţi în mişcare peste 250.000 de elevi, un milion de membri de familie şi peste 3 milioane de cetăţeni.
De la lansarea sa în martie 2011, mişcarea a activat în 206 şcoli din Bucureşti peste 28.000 de elevi, 1.300 de profesori, 50.000 de membri de familie.
Toţi elevii au primit cele două cărţi educaţionale extracurriculare SETS şi au beneficiat de o serie de lecţii deschise alături de studenţi de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.
Peste 3.700 de elevi şi-au creat 106 "Cluburi şcolare SETS - Mişcare şi Distracţie", în cadrul cărora, voluntar, au derulat în total 502 activităţi sportive.
Portalul www.sets.ro are 43.316 vizualizări de pagini şi este vizitat din 32 ţări.
Din septembrie se lansează a II-a ediţie, care va dubla până la 50.000 numărul elevilor implicaţi în mişcare.
Trofeul pentru cel mai activ Club SETS - Mişcare şi Distracţie a fost obţinut în cadrul acestei ediţii, la egalitate de punctaj, de Clubul Campionii Sănătăţii, Şcoala nr. 150 "Sf. Elefterie", şi de Clubul Sportivii Activi, Şcoala nr. 174 "Constantin Brâncuşi".
"În numai trei luni de la lansarea primei ediţii a mişcării SETS, zeci de mii de elevi, alături de profesori şi părinţi au spus DA! acestui proiect naţional. Cred cu tărie că, în următorii 5 ani, având alături parteneri extraordinari, vom demonstra că putem schimba obiceiurile de viaţă ale tinerei generaţii, ale întregii familii. Consiliul Ştiinţific SETS reuneşte astăzi mari personalităţi medicale, psihologi, sportivi olimpici, pedagogi care sunt dedicaţi, alături de Fundaţia PRAIS, acestei importante cauze. Prevenirea obezităţii este o prioritate la nivel mondial şi face parte din strategia de sănătate a fiecărei ţări. Considerăm că societatea civilă poate contribui puternic la acest efort colectiv, iar rezultatele mişcării "Şi eu trăiesc sănătos! - SETS" sunt o confirmare", a declarat Silvia Bucur, preşedinte al Fundaţiei PRAIS. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 100.000 de elevi au participat la Mişcarea Naţională 'Şi eu trăiesc sănătos!' Peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi au participat până în prezent la Mişcarea Naţională 'Şi eu trăiesc sănătos!' (SETS), din cadrul proiectului internaţional OPEN.
Promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport şi mişcare Fundaţia PRAIS a lansat marţi Mişcarea naţională ''Şi eu trăiesc sănătos'' (SETS), care are ca obiective prevenirea obezităţii infantile la copiii cu vârstă până la 12 ani şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul familiilor, prin sport şi mişcare.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
A doua ediţie a mişcării "Şi eu trăiesc sănătos!", iniţiativă pentru prevenirea obezităţii juvenile - lansată la UNEFS A doua ediţie a mişcării "Şi eu trăiesc sănătos!", iniţiativă pentru prevenirea obezităţii juvenile care îşi propune să angreneze 200.000 de elevi, a fost lansată, marţi, la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.
Primăria sectorului 1 salută iniţiativa Guvernului de a mări numărul orelor de sport Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a salutat joi iniţiativa premierului Victor Ponta de introduce în şcoli patru ore de educaţie fizică şi sport pe săptămână.
Ediţia anuală a mişcării naţionale 'Şi eu trăiesc sănătos!', la final Fundaţia PRAIS şi partenerii săi au marcat finala ediţiei anuale a mişcării naţionale 'Şi eu trăiesc sănătos!' - SETS, care are ca obiective, până în 2016, prevenirea obezităţii infantile şi promovarea stilului de viaţă sănătos în rândul familiilor din România, într-o abordare holistică: minte, trup...