Cele mai citite
 


Prahova: Medicii de familie din judeţ îşi menţin decizia de a nu semna contractul-cadru
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 360 de medici de familie din judeţul Prahova îşi menţin decizia de a nu semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach.
Potrivit acesteia, hotărârea în acest sens a fost luată în cadrul unei şedinţe extraordinare a medicilor de familie din judeţ şi este susţinută de nemulţumirile cadrelor medicale referitoare la normele publicate în Monitorul Oficial.
"Avem o decizie extrem de clară, aceea de a nu semna acest contract-cadru, în ciuda faptului că au fost publicate normele de aplicare. Acestea conţin o serie de neclarităţi, precum cea referitoare la finanţarea pentru trimestrul patru sau la consultarea lunară. Practic, finanţarea pentru trimestrul patru este una nesigură, aproape inexistentă, iar noi nu putem să semnăm ceva ce nu cunoaştem. Chiar şi sistemul de sancţiuni a rămas acelaşi, deşi a fost extrem de contestat", a explicat Schenlbach.
Cele aproximativ 700.000 de persoane care se regăsesc pe listele medicilor de familie din Prahova vor beneficia şi în cursul săptămânii următoare de consultaţii în regim gratuit, dar nu şi de reţete compensate şi gratuite, concedii medicale, bilete de internare în regim gratuit sau bilete de trimitere. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Prahova: Aproximativ 700.000 de asiguraţi din judeţ, afectaţi de decizia medicilor de familie de a nu semna contractul cadru Aproximativ 700.000 de persoane care se regăsesc pe listele medicilor de familie din Prahova vor fi afectate de decizia cadrelor medicale de a nu semna contractul cadru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.