Cele mai citite
 


Un studiu sino-german descoperă o nouă bacterie E.coli, rezistentă la opt tipuri de antibiotic
duminică, 5 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă chinezi, care au reuşit să secvenţieze complet genomul noii bacterii E. coli care se răspândeşte în Europa, au anunţat sâmbătă că au descoperit genele care fac bacteria rezistentă la opt tipuri de antibiotice, relatează Xinhua.
Cercetătorii de la Beijing Genomics Institute /BGI/, cel mai mare centru de secvenţiere al ADN-ului din lume, au descoperit genele noii bacterii E. Coli 0104 care o fac rezistentă la clase majore de antibiotice, printre care sulfonamidă, cefalotină, penicilină şi streptomicină.
Acestă descoperire i-a ajutat pe cercetători să explice de ce medicii din Europa au avut dificultăţi în lupta împotriva bacteriei care a ucis 18 persoane şi a îmbolnăvit aproape 2.000, a declarat sâmbătă divizia de cercetare a institutului pe site-ul său.
Cercetătorii lucrează în prezent la un kit de diagnostic, care urmează să fie folosit pentru a detecta bacteriile şi a preveni răspândirea epidemiei. Oamenii de ştiinţă chinezi au obţinut probe de ADN de la bacteria ucigaşă în colaborare cu cercetătorii din Germania şi i-au secvenţiat complet genomul în trei zile, în această săptămână.
Tulpina 0104 nu a fost implicată anterior în vreunul din focarele de infecţie cu E. Coli, însă secvenţa sa este în proporţie de 93% similară cu cea a tulpinii 55989, izolată în Republica Centrafricană, şi cunoscută pentru faptul că poate provoca o diaree puternică, a precizat BGI.AGERPRES/(Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
O bacterie rezistentă la toate antibioticele a fost descoperită la un pacient în Danemarca O echipă de cercetători a descoperit în Danemarca o bacterie capabilă să reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezentă în ţara nordică din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluând un articol apărut în publicaţia The Lancet.
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte din Asia O bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele a fost descoperită în unele spitale britanice, aceasta fiind adusă din Asia de Sud de persoane care fac turism medical, dezvăluie un studiu apărut miercuri, evocând şi teama de o propagare mondială, relatează AFP.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...