Cele mai citite
 


Antiestrogenul Aromasin reduce cu 65% riscul de cancer la sân (studiu)
luni, 6 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aromasinul, care împiedică producerea de estrogeni, reduce cu 65% riscul de cancer la sân sau de recidivă în rândul femeilor la menopauză, potrivit unui important test clinic ale cărui rezultate promiţătoare au fost publicate în SUA, informează AFP.
"Impactul acestui studiu în sănătatea publică este important dat fiind faptul că 1,3 milioane de femei din întreaga lume sunt diagnosticate anual ca suferind de cancer la sân şi că aproape 500.000 mor", a subliniat dr. Paul Goss, profesor la Facultatea de medicină de la Harvard şi principalul autor al acestui studiu.
"Rezultatele acestui test clinic de fază 3, cunoscut sub denumirea de MAP.3 (Mammary Prevention Trial.3), arată că Aromasinul (Exemestanum) reprezintă o nouă abordare promiţătoare pentru a împiedica apariţia cancerului la sân la femeile la menopauză care prezintă cel mai mare risc de a fi afectate de această boală", a adăugat el.
Dr. Paul Goss a prezentat rezultatele acestui test clinic la cea de-a 47-a conferinţă anuală a American Society of Clinical Oncology (ASCO), cel mai important colocviu mondial de cancerologie care are loc în acest sfârşit de săptămână la Chicago.
Studiul MAP.3 este primul care evaluează eficienţa unui inhibitor de aromatază - o enzimă care permite transformarea androgenilor în estrogeni - pentru a preveni cancerul la sân în rândul femeilor la menopauză care sunt sănătoase, dar care prezintă cel puţin un risc de a contracta boala.
Testul clinic a fost efectuat în perioada 2004-2010 în rândul a 4.560 de femei la menopauză din SUA, Canada şi Franţa, care prezentau cel puţin unul din principalele riscuri de cancer la sân sau de recidivă.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un tratament hormonal administrat timp de zece ani reduce riscurile de recidivă a cancerului la sân Femeile al cărui cancer la sân a fost tratat în stadiu precoce prezintă un risc mai mic de recidivă dacă urmează un tratament hormonal timp de zece ani, în loc de cinci ani cum se prescrie de obicei, se arată într-un studiu prezentat în SUA şi citat de EFE.
Peste un milion de femei din SUA, tratate inutil de cancer la sân în ultimii 30 de ani Mamografii de rutină au făcut ca peste un milion de femei din Statele Unite ale Americii să fie tratate în mod inutil împotriva cancerului de sân în ultimii 30 de ani, deşi tumorile nu ar fi ajuns niciodată la un stadiu avansat, potrivit unui nou studiu american publicat joi în New England Journal of...
Un test sanguin poate indica riscul de recidivă a unui cancer de sân (studiu) Un test sanguin ar putea fi un bun indicator al riscurilor de recidivă în cazul cancerului la sân, atunci când acesta se află în stadiu localizat, arată un studiu apărut miercuri în revista britanică The Lancet Oncology, menţionat de AFP.
Plimbarea scade riscul de cancer la sân Londra, 4 oct / - O plimbare de o oră pe zi poate reduce în mod semnificativ riscul de cancer la sân în cazul femeilor trecute de menopauză, indică un studiu citat vineri de BBC.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Fumatul favorizează apariţia cancerului la sân, iar lipsa mişcării, a cancerului intestinal Londra, 2 mar/Agerpres/ - Două studii apărute miercuri arată că femeile ajunse la menopauză, care fumează sau au fumat, prezintă un risc crescut de cancer la sân, în timp ce persoanele care nu fac mişcare riscă mai mult să facă un cancer intestinal, informează AFP.