Cele mai citite
 


Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar
luni, 6 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
"Consiliul Suprem al Sănătăţii din Qatar a decis să interzică temporar castraveţii, roşiile şi salata proaspătă din Spania şi Germania ca urmare a epidemiei E.coli", a relatat agenţia QNA.
Consiliul "nu va ezita să interzică toate legumele din toate ţările europene dacă este necesar", a adăugat un purtător de cuvânt al organismului, citat de agenţie.
Potrivit OMS, 12 ţări europene au semnalat deja cazuri de contaminare cu bacteria Eceh, care provoacă sângerări ale sistemului digestiv şi, în cazurile cele mai grave, probleme renale. În total, aproape 2.000 de persoane ar fi infectate.
În schimb, vectorul de contaminare, care afectează mai ales femeile, rămâne necunoscut. Castraveţii spanioli au fost un timp incriminaţi, dar analizele nu permit să fie incriminate legume, potrivit laboratorului european de referinţă pentru Escherichia coli din Roma, aminteşte AFP.AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Castraveţi româneşti destinaţi comercializării în UE ar putea fi distribuiţi gratuit pe piaţa internă Castraveţii româneşti de seră destinaţi comercializării în ţările Uniunii Europene ar putea fi distribuiţi gratuit spitalelor şi caselor de bătrâni, după ce au fost blocate contractele în comerţul intracomunitar din cauza epidemiei produse de E.coli, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, secretarul...
Opt din zece austrieci nu mai cumpără castraveţi, vinete şi roşii de teama bacteriei E.coli Teama de infectare cu bacteria intestinală E.coli enterohemoragică creşte şi în Austria, unde aproape opt din zece locuitori /78%/ afirmă că vor să renunţe temporar la consumul de castraveţi, vinete şi roşii. Potrivit aceluiaşi sondaj-fulger realizat de Oekonsult, 92% dintre cei chestionaţi declară că...
Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.
Autorităţile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli să fie în Danemarca Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...