Cele mai citite
 


Schimbări de manageri la spitale arădene
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Arad, 28 iul /Agerpres/ - Printr-un set de ordine ale ministrului Sănătăţii, trei dintre conducătorii unora dintre marile spitale arădene au fost schimbaţi din funcţii, în locul lor fiind numiţi manageri interimari, transmite corespondentul AGERPRES.

După cum informează dr. Mircea Faur, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr 1479/2009, dr Mirandolina Prişcă a fost eliberată din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, încetând contractul de management încheiat de aceasta cu Ministerul Sănătăţii, conform prevederilor Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

''La baza emiterii Ordinului de eliberare din funcţie stau prevederile legale referitoare la nerespectarea achitării obligaţiilor către furnizori şi existenţa unor plăţi restante cu o vechime mai mare de doi ani. Conform datelor aflate la dispoziţia DSP Arad, SCJU Arad avea la data de 30 iunie a.c. datorii totale de 20,9 milioane lei, din care peste termenul legal de plată 15,91 milioane lei'', susţine dr. Mircea Faur.

Totodată, la conducerea SCJU Arad, ministrul Sănătăţii a numit în funcţia de manager interimar, până la ocuparea postului prin concurs, pe dr Carmen Neamţu, medic primar chirurgie generală cu atestat în management sanitar.

Au mai fost eliberaţi din funcţii, din aceleaşi motive, ec. Carmen Lucuţa, manager al Spitalului Clinic Municipal Arad şi Pavel Florin Fânaţă, manager interimar al Spitalului Orăşenesc Lipova, în locul lor fiind numiţi, cu titlu interimar, până la ocuparea postului prin concurs, dr. Teodora Olariu, medic primar ATI, la SCM Arad şi respectiv ec. Dorin Rusu, la S.O.Lipova. De asemnea, la SCM Arad a fost numită, ca director administrativ interimar, ec. Maria Dorina Susan. AGERPRES /(Ioan Weisl)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministerul Sănătăţii întrerupe concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să nu se mai desfăşoare niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de spital, fiind în lucru modificări ale contractelor de management astfel încât să conţină criterii clare de performanţă pentru evaluarea activităţii, a anunţat purtătorul de cuvânt...
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...
Ministrul Sănătăţii propune reducerea a 1.621 de posturi din sistemul sanitar Ministerul Sănătăţii propune reducerea unui număr de 1.621 de posturi din sistemul sanitar, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va reduce cu 20% cheltuielile bugetare aprobate pentru 2010, pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii necesare activităţii, suma care se va economisi fiind de 975.989 lei.
Ministerul Sănătăţii cere DSP-urilor mai multă responsabilitate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a cerut luni direcţiilor de sănătate publică mai multă responsabilitate şi seriozitate în desfăşurarea activităţii.