Cele mai citite
 


Nivelul celulelor canceroase din sânge, legat de şansele de supravieţuire (studiu)
luni, 6 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nivelul celulelor canceroase intrate în circuitul sanguin după ce s-au despins dintr-o tumoare este corelat direct de şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer de prostată în fază avansată, indică un studiu clinic, ale cărui concluzii ar putea determina modificarea tratamentului aplicat acestor bolnavi, informează AFP.
Una din problemele care obstrucţionează lupta împotriva acestei maladii este identificarea unor indicatori precoce care să arate dacă un tratament poate prelungi viaţa pacinetului, a explicat Dr Howard Scher, şeful serviciului urologie de la Memorial Sloan-Kettering Cancer din New York, autor principal al respectivului studiu.

Acesta a prezentat rezultatul cercetării cu ocazia celei de-a 47-a conferinţe anuale a American Society of Clinical Oncology /ASCO/, cel mai important colocviu mondial de cancerologie, reunit la sfârşitul acestei săptămâni, la Chicago, cu participarea a peste 30.000 de oameni de ştiinţă şi reprezentanţi ai principalelor laboratoare farmaceutice.

Teste clinice efectuat pe 1.195 de bolnavi de cancer de prostată în stadiul 3, COU-AA, care se tratează cu Zytiga, un medicament produs de laboratoarele americane Johnson and Johnson, a demonstrat existenţa unei legături între celulele canceroase din circulaţia sangvină şi dezvoltarea respectivei maladii.

Stabilirea acestor celule ar putea influenţa considerabil dezvoltarea tratamentelor pe viitor, fiind o metodă mult mai eficace şi mai ieftină decât testarea clinică a bolnavilor.

Într-un alt studiu, publicat sâmbătă la aceeaşi conferinţă, un grup specializat în cancer pulmonar, Lung Cancer Mutation Consortium, a stabilit că jumătate dintr-un eşantion de 830 de bolnavi prezentau cel puţin una din cele zece mutaţii genetice aflate la originea acestei maladii. Identificarea acestor mutaţii ar urma să ajute medicul la stabilirea celui mai adecvat tratament.AGERPRES /(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
O nouă alternativă terapeutică pentru cancerul de prostată metastazat Pacienţii cu cancer de prostată metastazat hormono-rezistent (mHRPC), trataţi anterior cu docetaxel, au acum la dispoziţie în Statele Unite o nouă alternativă terapeutică, un medicament injectabil - Jevtana (cabazitaxel), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de compania Sanofi-Aventis...