Cele mai citite
 


OFERTA EDITORIALA - CARTI MEDICALE
luni, 6 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Numai de la Editura Scripta puteţi procura următoarele lucrări de specialitate de mare ajutor atât practicienilor, cât şi celor aflaţi la început de drum în domeniul medical.

 
 
Nr.
Crt.
Autor
Titlu carte
Nr. pagini
Preţ
TVA inclus
1.
 
 
 
SUB
REDACŢIA
Dr. Mircea
Beuran
Ghidul medicului de gardă
368
25.00
2.
Ghid de urgenţe pediatrice
128
18.00
3.
Ghid de urgenţe în chirurgia generală
144
18.00
4.
Ghid de urgenţe în ORL
112
15.00
5.
Ghid de urgenţe în ginecologie-obstetrică
80
15.00
6.
Ghid de urgenţe medico - judiciare
126
15.00
7.
Ghid de urgenţe în medicina internă
303
25.00
8.
Ghid practic de manevre medicale
206
20.00
9.
Ghid de urgenţe în psihiatrie
224
20.00
10.
Ghid de medicină fizică şi recuperatorie
288
25.00
11.
Emilia Severin
Genetică umană–concepte şi aplicaţii practice
159
25.00
12.
Emilia Severin
Genetica anomaliilor dentomaxilare la om
190
18.00
13.
Maria Beuran
Algiile cranio-cervico-faciale
144
15.00
 
1. GHIDUL MEDICULUI DE GARDĂ                     
Opera unui colectiv larg, format din cei mai reputaţi medici în domeniu, volumul se adresează, cu precădere, medicilor rezidenţi. Are un foarte pronunţat caracter practic, prezentând problemele cu care se confruntă cel mai des practicantul în variatele situaţii de gardă, precum şi cunoştinţele pe care trebuie să se sprijine elaborarea diagnosticului şi a deciziei terapeutice.
 
Informaţia teoretică amplă, de prim interes, este filtrată prin experienţa unei solide şi îndelungate practici în domeniul urgenţelor. 
 
 2. GHID DE URGENŢE PEDIATRICE             
În prim-planul lucrării se situează aspectul curativ al principalelor urgenţe pediatrice şi modalităţile de tratament de urgenţă cu mijloacele care trebuie să existe la îndemână în unităţile medicale.
 
Se adresează medicilor şi asistentelor care lucrează în sistemele de urgenţă de la nivelul dispensarelor, camerelor de gardă ale spitalelor de pediatrie, specialiştilor în urgenţe medico-chirurgicale din sistemul de ambulanţă, cât şi medicilor de familie. 
 
 3. GHID DE URGENŢE ÎN CHIRURGIA GENERALĂ   
 Conţinutul cărţii este astfel structurat încât să vină în sprijinul celor care, deşi în plină desfăşurare a procesului de asimilare a unei specialităţi – fie ea medicală, fie chirurgicală – sunt frecvent puşi în situaţia de a stabili un diagnostic şi de a lua o decizie terapeutică în condiţii de urgenţă.
Este, deopotrivă, un sprijin psihologic şi un indicator al manevrelor (uneori atât de simple) care trebuie făcute în anumite momente critice pentru pacient.
 
4. GHID DE URGENŢE ÎN ORL, OFTALMOLOGIE ŞI CHIRURGIE CERVICO-ORO-MAXILO-FACIALĂ                                     
Abordarea într-un singur volum a urgenţelor oto-rino-laringologice, oftalmologice şi de chirurgie cervico-oro-maxilo-facială este mai mult decât inspirată, întrucât unele manifestări clinice sunt, adeseori, foarte asemănătoare, lucrarea insistând asupra cazurilor care le diferenţiază. Sunt descrise măsurile de urgenţă care pot fi luate în orice cabinet de consultaţie şi care necesită tratament în servicii speciale, precum şi investigaţiile clinice şi paraclinice necesare precizării diagnosticului şi elaborării terapeuticii adecvate.
 
Volumul este destinat studenţilor, medicilor rezidenţi, cât şi medicilor de familie puşi adesea în faţa unor situaţii care necesită luarea unor măsuri de urgenţă în contextul în care simptomatologia clinică este alarmantă pentru bolnav, dar şi pentru cei din jur.
 
 5. GHID DE URGENŢE ÎN GINECOLOGIE-OBSTRETRICĂ   
Obstretrica-Ginecologia este prin caracterul ei o specialitate de urgenţă, evenimentele se desfăşoară de cele mai multe ori rapid, uneori în minute, hotărârea trebuind să fie luată imediat şi acţiunea consecutivă realizată nu de rare ori de unul singur.
Acestor cerinţe îi serveşte lucrarea, în acelaşi timp instrument practic de lucru şi “aide-memoire” profesional în diverse condiţii, conceput pe datele clasice de diagnostic şi tratament.
Ghidul se adresează specialiştilor, dar şi studenţilor, medicilor rezidenţi, cât şi medicilor de medicină generală.  
 
6. GHID DE URGENŢE MEDICO-JUDICIARE         
Editarea unei lucrări cu caracter aplicativ privind expertiza medico-legală şi implicaţiile juridice ale actului medical, care să se adreseze atăt specialiştilor, cât şi medicilor de diverse specialităţi, reprezintă o cerinţă izvorâtă în primul rând din exigenţele impuse de aplicarea normelor de drept.
 
Lucrarea de faţă îşi propune, de aceea, să vină în sprijinul medicilor specialişti, furnizându-le repere clare pentru evaluarea critică a implicaţiilor pe care activitatea medicală le poate avea în domeniile juridic, social, economic, şi educativ, dar şi repere privind normele de deontologie şi răspundere profesională.
 
7. GHID DE URGENŢE ÎN MEDICINA INTERNĂ        
Într-o perioadă în care specialiştii din toate domeniile medicale sunt asaltaţi de o informaţie ştiinţifică extrem de bogată şi, uneori, contradictorie, tânărul medic rezident care acumulează un mare volum de cunoştinţe teoretice sau care, în acelaşi timp, se confruntă cu o mare varietate de cazuri la camera de gardă este, adesea, derutat în decizia terapeutică. Pentru această categorie de medici este extrem de important să aibă la îndemână un “precis” care să-i ajute să recunoască rapid semnele de gravitate ale unei boli şi să-l orienteze în ceea ce trebuie sau nu trebuie să facă în anumite circumstanţe.
 
Prin prisma unei experienţe bogate, sunt configurate elementele esenţiale de diagnostic şi tratament de care trebuie să ţină seama medicul de la camera de gardă, fie el rezident, fie specialist.
 
8. GHID DE MANEVRE MEDICALE ŞI COLABORARE MEDIC-ASISTENTĂ 
O abordare extrem de utilă pentru cei care efectuează stagiul de rezidenţiat în specialităţile chirurgicale. Având în vedere numeroasele situaţii înfăţişate în această lucrare, ea se adresează, în acelaşi timp, tuturor medicilor stagiari, precum şi rezidenţilor, indiferent de specialitate.
Utilitatea practică a lucrării sporeşte şi prin descrierea contribuţiei pe care o aduce asistenta medicală la rezolvarea manevrelor prezentate.
 
 9. GHID DE URGENŢE ÎN PSIHIATRIE                  
Lucrarea aduce în prim plan progresele considerabile înregistrate în ultimii ani în sistematizarea diagnosticului pozitiv şi diferenţial, în utilizarea explorărilor paraclinice, în terapia psihofarmacologică, în reconsiderarea strategiilor terapeutice şi în organizarea serviciilor de asistenţă în psihiatrie.
 
Se adresează, în primul rând, psihiatrilor aflaţi în procesul de formare (studenţi, rezidenţi), medicilor de familie şi chiar medicilor de alte specialităţi, dar care se confruntă cu problematica psihiatrică, fiind, de fapt, un instrument de familiarizare cu noutăţile cercetării şi practicii psihiatrice internaţionale.
 
 
10.GHID DE MEDICINĂ FIZICĂ ŞI RECUPERARE MEDICALĂ                                 
Unică prin structură şi prin modalităţile de abordare, lucrarea prezintă aspectele de patologie majoră indicate pentru recuperare: afecţiunile reumatice inflamatorii, fracturile membrelor, afecţiunile neurologice periferice, leziunile vertebro-medulare, sechelele după accidentele vasculare cerebrale, recuperarea cardiacă, recuperarea pulmonară, osteoporoza.
 
Ghidul este util atât specialiştilor din domeniul recuperării, medicilor rezidenţi, cât şi cadrelor tehnice de fiziokinetoterapie.
 
11. ALGIILE CRANIO-FACIALE 
                          
12. GENETICA ANOMALIILOR DENTOMAXILARE LA OM
                                                            
13. GENETICĂ UMANĂ – CONCEPTE SI APLICAŢII PRACTICE
                                                                                              
Comandaţi telefonic: 0723-290145; 021-313.31.47, prin fax: 021-312.01.28 sau pe adresa de e-mail: b.stoian@yahoo.com
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
De sărbători, asistenţa medicală va fi asigurată în Bucureşti de 9 spitale şi SABIF Nouă spitale şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală de Crăciun (în perioada 24 - 26 decembrie) şi de Anul Nou (31 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017).
Nouă spitale vor asigura în Bucureşti asistenţa medicală de urgenţă de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii în Bucureşti în perioada sărbătorilor Sfântului Andrei şi Zilei Naţionale (30 noiembrie - 4 decembrie), a informat Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei într-un comunicat publicat pe site-ul său.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Nouă spitale vor acorda asistenţa medicală de urgenţă în perioada 21 - 24 ianuarie Nouă spitale vor acorda asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 21 - 24 ianuarie, în contextul zilelor libere din sistemul bugetar.
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...