Cele mai citite
 


Arabia Saudită: Locuri de muncă rezervate femeilor, în magazinele de lenjerie
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regele Abdallah al Arabiei Saudite a promulgat o serie de decrete prin care femeilor le sunt rezervate locuri de muncă în diferite domenii precum magazinele de lenjerie de damă, scrie luni presa saudită, preluată de AFP.
Aceste măsuri, care se aplică şi în laboratoarele de produse farmaceutice, urmăresc crearea de noi locuri de muncă pentru femei, conform agenţiei de presă SPA.

O decizie privind dreptul femeilor saudite de a lucra în magazine de lenjerie, adoptată în urmă cu trei an, a fost blocată de mediile religioase conservatoare, deşi tot mai multe localnice se plângeau că aveau de a face cu vânzători, în acest gen de comerţ.

De obicei, clerul musulman se opune angajării femeii în activităţi de comerţ.

Fatima Garub, care a iniţiat pe Facebook o campanie împotriva angajării bărbaţilor în magazine de lenjerie, a salutat decizia suveranului saudit, apreciind că aceasta va permite crearea a 6.000 de locuri de muncă pentru femeile saudite.

"De acum, nu vom mai fi stânjenite şi îi mulţumim majestăţii sale că a înţeles esenţa problemei şi a luat o decizie pe care o aşteptam de multă vreme", a declarat Fatima Garub.

Nivelul şomajului în rândul femeilor în Arabia Saudită este estimat la 30%.

Clerul se opune angajării femeilor în mai multe domenii de activitate, pentru a împiedica orice activitate mixtă a femeilor şi bărbaţilor.

Cele mai multe femei saudite fie lucrează în învăţământ, şcolile mixte fiind interzise, fie au propria lor afacere. AGERPRES /(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ultima saptamana in care-ti mai poti gasi un loc de munca la Targul Virtual Cariere in Alb Careers in White International cunoscut in Romania ca si Cariere in Alb anunta ca duminica 21 decembrie este ultima zi in care personalul medical din intreaga lume isi poate gasi jobul dorit prin intermediul targului virtual.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Cei mai înalţi oameni de pe planetă sunt dependenţi de lapte şi brânză Olandezii beau mult lapte, mănâncă multă brânză şi sunt cei mai înalţi oameni de pe planetă. Ar putea exista o legătură între acestea? Autorul unei noi cărţi despre Olanda, Ben Coates, explică modul în care olandezii au devenit nu doar nesătui de brânză, ci şi pretenţioşi atunci când vine vorba de acest...
IICCMER organizează a treia campanie de investigaţii arheologice în lagărul de muncă de la Periprava Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT) organizează, în perioada 25 - 30 iulie, a treia campanie de investigaţii arheologice în lagărul de muncă de la Periprava, comuna C.A. Rosetti,...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Diabetul în lumea arabă, o boală a celor bogaţi În fiecare zi, în întreaga lume se înregistrează 18.000 cazuri noi de îmbolnăviri de diabet. Însă, dacă în Occident la această boală sunt predispuse în speciali păturile sărace ale populaţiei, în regiunea Golfului Persic diabetul a devenit un fenomen în special în rândul persoanelor avute. În ultimii...