Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean Vâlcea are o nouă trusă laparoscopică
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie
 

Râmnicu Vâlcea, 28 iul /Agerpres/ - Secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit, luni, o trusă laparoscopică nouă, de ultimă generaţie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, economist Georgeta Sălişte.

"Valoarea acestei truse este de 3,5 miliarde de lei vechi şi a fost achiziţionată cu bani de la Ministerul Sănătăţii, în urma numeroaselor insistenţe ale senatorului Dorel Jurcan şi deputatului Samoil Vîlcu", a precizat Georgeta Sălişte.

Trusa laparoscopică marca Karl-Storz a fost asamblată de specialişti chiar în secţia Reanimare, peste scurt timp urmând să fie dusă în blocul operator şi pusă în funcţiune.

Aceasta trusă, de ultimă generaţie, permite o vizualizare de şapte ori mai bună a organelor umane decât cealaltă trusă existentă în dotarea acestei instituţii.

"Medicii chirurgi din acest spital aveau mare nevoie de o trusă laparoscopică nouă, deoarece cea veche este foarte uzată, iar până ieri colegii mei erau nevoiţi să-şi programeze intervenţiile chirurgicale uneori chiar şi peste program astfel încât să poată rezolva toate solicitările. Întotdeauna au avut însă prioritate urgenţele", spune doctorul Ovidiu Ignat, şeful secţiei Chirurgie.

Prin utilizarea acestei truse laparoscopice este redusă perioada de spitalizare a bolnavului, dat fiind faptul că cicatricea lăsată de această trusă se vindecă mult mai repede decât o operaţie clasică. Pe lângă acest aspect, în timpul unei operaţii obişnuite se pierde o cantitate mare de sânge, în unele situaţii fiind necesară transfuzia de sânge. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demonstraţii de chirurgie laparoscopică Cluj-Napoca, 13 mai /Agerpres/ - Peste 100 de medici chirurgi din ţară au participat, vineri, în cea de-a doua zi a unui atelier de lucru dedicat chirurgiei laparoscopice colorectale, la demonstraţiile practice realizate de renumitul profesor Norbert Runkel, de la Universitatea din Freiburg (Germania)...
Dolj: La Spitalul Filiaşi s-a efectuat prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, sub supravegherea prof.dr.Irinel Popescu La Spitalul Orăşenesc din Filiaşi s-a efectuat, marţi, prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, aceasta fiind supravegheată de prof.dr.Irinel Popescu, care a acordat sprijin în dotarea spitalului cu o trusă laparoscop provenită dintr-o donaţie din partea firmei Karl Storz.
Cluj: Cursuri de chirurgie laparoscopică şi robotică susţinute de specialişti de renume mondial Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică vor susţine, vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe pe ecran, în sistem 3 D (tridimensional), din blocul operator.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Chirurgie laparoscopică 3D în premieră, la Delta Hospital Prima operaţie 3D full HD din România a fost efectuată miercuri de o echipă de medici chirurgi condusă de dr. Cătălin Copăescu de la spitalul privat Delta.
Arad: Operaţie pe carotidă, realizată în cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică 'Sf. Gheorghe' al UVVG Arad Arad, 14 ian /Agerpres/- Echipa de chirurgi condusă de prof. univ. dr. Zoltan Galajda, specialist de renume internaţional în chirurgia cardio-vasculară, profesor asociat al UVVG şi directorul Clinicii de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară din Debrecen, a realizat, la finele săptămânii trecute, o intervenţie...