Cele mai citite
 


Bacteria E.coli: numărul victimelor ajunge la 23 în Germania
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încă o persoană a murit în Germania ca urmare a infectării cu bacteria E. coli , bilanţul victimelor ajungând în prezent la 23 de morţi numai în această ţară, au anunţat luni autorităţile sanitare din landul Schleswig-Holstein, potrivit AFP.
Pe lângă decesele înregistrate în Germania, bacteria a făcut o victimă şi în Suedia, unde o femeie a început să manifeste sindromul hemolitic uremic după ce s-a întors dintr-un sejur în Germania.
Originea epidemiei care până acum a afectat 13 state europene rămâne necunoscută.
Autorităţile sanitare germane au suspectat o vreme castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH). Apoi atenţia autorităţilor germane s-a îndreptat asupra unei ferme biologice, însă primele teste efectuate pe seminţele germinate prelevate de aici au fost negative.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.
Două cazuri de contaminare directă cu bacteria ECEH în Danemarca O femeie de 60 de ani şi o fetiţă de 6 ani au fost contaminate de rude în Danemarca cu aceeaşi tulpină a bacteriei E. coli enterohemoragică (ECEH) care a provocat zeci de morţi în Germania, a anunţat joi un institut danez, citat de AFP.
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
MB: şapte cazuri de contaminare cu bacteria E.coli (oficial) Şapte cazuri de contaminare cu bacteria E.coli, toate având legătură cu Germania, au fost înregistrate în Regatul Unit, a anunţat joi Agenţia naţională pentru protecţia sănătăţii, relatează AFP.
Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 47 de morţi în Europa Bacteria E.coli a făcut patru noi victime în Germania, crescând astfel bilanţul la cel puţin 47 de morţi în Europa, relatează France Presse luni, citând autorităţile sanitare germane. Numai un singur deces a avut loc în afara Germaniei, cel al unei femei din Suedia.