Cele mai citite
 


Bacteria Eceh: primul caz confirmat în Polonia
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim caz de infecţie cu bacteria Eceh a fost confirmat în Polonia la o femeie în vârstă de 29 de ani, venită din Germania, au anunţat luni autorităţile sanitare poloneze, informează AFP.
''Avem un caz confirmat, precum şi două suspecte, referitoare, de asemenea, la persoane care au fost în Germania. Rezultatele testelor la cele două cazuri suspecte vor fi cunoscute în următoarele zile'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Inspecţiei sanitare naţionale /GIS/, Jan Bodnar.
Spitalizată începând din 23 mai la Szczecin /nord-vest/, pacienta locuieşte în permanenţă în regiunea Hamburg, a precizat Bodnar.
Starea de sănătate a pacientei necesită dializă, deoarece sunt afectaţi rinichii săi, potrivit unei surse spitaliceşti.
Bilanţul epidemiei legate de bacteria Eceh a ajuns în Europa la 22 de decese, din care 21 în Germania, conform ultimelor cifre publicate duminică de Centrul european pentru prevenirea şi controlul maladiilor /ECDC/ din Stockholm.
În total, în ţările membre ale Uniunii Europene au fost înregistrate 1.605 cazuri de contaminare cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică /Eceh/ şi ale 658 de persoane prezintă sindromul hemolitico-uremic /SHU/, a precizat ECDC.
Imensa majoritate a acestor cazuri sunt înregistrate în Germania, focarul contaminării, cu 1.536 de cazuri Eceh şi 627 de SHU.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul caz de infecţie cu bacteria Eceh în Luxemburg Un prim caz de infecţie cu bacteria Eceh a fost detectat în Luxemburg, la o femeie în vârstă de 50 de ani, care a fost în Germania, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul luxemburghez al Sănătăţii, precizând că victima este în prezent în afara oricărui pericol, relatează AFP.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Primul caz de infecţie cu coronavirusul MERS în Thailanda Ministerul Sănătăţii Publice din Thailanda a informat joi despre primul pacient infectat cu coronavirusul care provoacă MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), relatează EFE.
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Epidemia de E.coli: Al doilea caz confirmat în Polonia Un al doilea caz de infectare cu bacteria Eceh a fost confirmat în Polonia la un băieţel de 7 ani, al cărui tată s-a aflat recent în Germania, au indicat miercuri autorităţile sanitare poloneze, citate de AFP.
Ebola: Primul caz de infecţie diagnosticat în Statele Unite (CDC) În Statele Unite a fost diagnosticat primul caz al unui bolnav care a contractat virusul Ebola în Africa, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Centrului federal pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), citat de AFP.