Cele mai citite
 


Conducerea fermei germane acuzate de declanşarea epidemiei de E.coli susţine că nu înţelege acuzaţiile
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful unei ferme din Germania care este anchetată pentru posibila declanşare a epidemiei de E.coli a declarat luni că nu poate înţelege acuzaţiile conform cărora germenii de fasole pe care îi cultivă ar fi responsabili pentru apariţia infecţiei, relatează AP.
Klaus Verbeck, director al 'Gaertnerhof Bienenbuettel', a declarat pentru Neue Osnabruecker Zeitung că nu foloseşte îngrăşăminte de origine animală pentru cultivarea germenilor de fasole şi că nicăieri în ferma sa nu s-ar găsi animale.

Oficialii germani au anunţat încă de duminică că germenii de fasole ar putea fi la originea declanşării epidemiei de E. coli care s-a soldat cu 22 de morţi şi peste 2.200 de îmbolnăviri în întreaga Europă. Ferma a fost închisă, produsele retrase, iar rezultatele oficiale ale analizelor efectuate ar urma să fie obţinute luni.

'Nu pot înţelege cum procesul de producţie pe care l-am dezvoltat aici şi acuzaţiile care ni se aduc pot merge împreună. Germenii pentru salată sunt crescuţi doar din seminţe şi apă şi nu sunt trataţi deloc cu îngrăşăminte. Nu se folosesc îngrăşăminte de origine animală nici în alte zone ale fermei', a mai spus Verbeck.

Potrivit Reuters, niciun membru al conducerii fermei nu a dorit luni să discute cu presa venită în oraşul de circa 6.600 de locuitori, situat la circa 70 km sud de Hamburg.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania/E.coli: Primele teste efectuate pe seminţele germinate sunt negative Primele teste efectuate pe seminţele germinate prelevate de la o fermă germană bănuită ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi sunt negative, au anunţat luni autorităţile sanitare regionale, potrivit AFP.
O fermă din Germania, foarte probabil 'sursa' epidemiei de E.coli din Europa O fermă din nordul Germaniei a fost identificată ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi, transmite luni BBC.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
Pista bacteriei E. coli se pierde din nou în haosul german Mai mult de jumătate din analize au eliminat germenii de soia ca responsabili ai infecţiei, deşi Germania urmăreşte în continuare această 'pistă solidă'. Cazul seamănă mai mult a roman poliţist decât a unul medical, şi nu doar pentru numărul victimelor care a ajuns deja la 23 de morţi. Pista bacteriei...
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.