Cele mai citite
 


Derzsi Akos (UDMR): Simpla interzicere a etnobotanicelor nu rezolvă problema
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul UDMR Derzsi Akos a declarat, luni, în cadrul dezbaterilor pe tema moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", că ministerul condus de Cseke Attila a luat toate măsurile pentru combaterea consumului de plante etnobotanice.
''Departe de mine gândul să afirm că în Sănătate totul este sănătos. Dar dacă cineva crede că simpla interzicere a acestor plante, aşa cum subliniază iniţiatorii în moţiune, rezolvă problema se înşală, adică ori este în al nouălea cer, ori în stare de euforie sau extaz'', a spus deputatul UDMR.
El a făcut o paralelă între problematica interzicerii plantelor etnobotanice şi aceea a interzicerii materialelor pirotenice de tip pocnitori.
''Există legislaţie încă din 2007 în privinţa comercializării şi manipulării acestor materiale pirotehnice şi ce constataţi în fiecare an? În preajma sărbătorilor de iarnă, de la mic la mare, toţi devin pentru câteva zile pirotehnişti şi nu trece un an fără accidente. Sper că nu tot ministrul Cseke (n.r - ministrul Sănătăţii) este de vină'', a mai spus Derzsi Akos.
El a adăugat că Ministerul Sănătăţii a luat toate măsurile pentru combaterea acestui fenomen, dar problema este "mult mai complexă decât pare din tribune". AGERPRES/ (A - Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
Cseke Attila acuză iniţiatorii moţiunii pe tema etnobotanicelor că politizează un fenomen preocupant pentru toată lumea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", iniţiatorii acesteia - PSD şi PNL - că politizează un fenomen care ar trebui să preocupe pe "toată lumea" şi că fenomenul legat de consumul de...
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.