Cele mai citite
 


Doar 4 medici de familie din Vâlcea nu eliberează reţete, potrivit conducerii CJAS
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar patru medici de familie din judeţul Vâlcea au recunoscut că nu eliberează reţete, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS, Rodica Mărginean.
"Este vorba de 4 medici de familie din Râmnicu Vâlcea de la policlinica cu plată. În rest, la un control sumar pe care l-am efectuat noi prin sondaj telefonic în restul oraşelor - Drăgăşani, Horezu, Bălceşti, restul medicilor eliberează reţete. Însă toţi medicii de familie au semnat acel act adiţional valabil până la sfârşitul lunii iunie inclusiv cei patru de care aminteam anterior. În ceea ce priveşte semnarea viitorului contract-cadru, deşi nu s-a anunţat nimeni, am fost sunaţi de mulţi medici de familie care s-au interesat de acte", a precizat directorul CJAS.
Rodica Mărginean a vorbit şi de "lobby-ul" pe care îl fac firmele de medicamente pentru a fi prescrise produsele lor.
"Toată lumea ştie modalitatea prin care sunt prescrise anumite medicamente de medici. Este acel concubinaj dintre medic sau farmacist cu firma de medicamente - medici plecaţi în afară la congrese pe banii firmelor de medicamente. Vreau să spun că prin acest program informatic SIUI foarte multe aspecte de acest gen sunt cunoscute", a mai spus Rodica Mărginean.
Aceasta a vorbit şi despre fondurile care vor fi alocate spitalelor vâlcene.
"Vreau să spun că avem spitale clasificate la categoria a IV-a - Brezoi, Drăgăşani, Horezu care vor primi mai puţine fonduri decât până acum şi de aceea devine foarte important ajutorul autorităţilor locale. CJAS a primit în acest an 88% din bugetul din 2010, aşadar fără o suplimentare de fonduri şi fără contribuţia autorităţilor locale aceste spitale nu vor face faţă cheltuielilor. Spitalul Judeţean Vâlcea aflat la categoria a III-a este cel care va primi cu 10%, cel puţin, mai multe fonduri. În ceea ce priveşte Maternitatea trebuie de urgenţă să fuzioneze cu Judeţeanul, altfel va primi cu 50% mai puţine fonduri decât anul trecut", a spus Mărginean.
Totodată, directorul CJAS i-a atenţionat pe cei doi primari din Laloşu şi Milcoiu că nu intră în atribuţiile lor să schimbe un medic de familie.
"Cei doi edili au venit acum cu reclamaţii şi că vor să schimbe medicul de familie din zonă. De parcă asta ar intra în atribuţiile lor. Medicul de familie a venit acolo în zonă pe un alt sistem care nu are nimic în comun cu administraţia publică şi dacă e să plece de acolo nu pleacă atunci când doreşte primarul", a susţinut Rodica Mărginean. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Aproape jumătate dintre medicii de familie au depus dosarul pentru noul contract-cadru Peste 100 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus dosarele pentru a semna noul contract-cadru, a declarat, joi, preşedintele CJAS Vâlcea, ec. Rodica Mărginean.
Vâlcea: Toţi medicii de familie au semnat noul contract cu CJAS Toţi medicii de familie din judeţul Vâlcea au semnat noul contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
Medicii de familie vâlceni au adresat un memoriu Ministerului Sănătăţii, acuzând subfinanţarea din sistem Râmnicu Vâlcea, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie (APMF) din Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii un memoriu cu privire la 'subfinanţarea cronică' din sistem, a declarat, vineri, preşedintele asociaţiei, dr. Cristiana Bărăgănescu.
Vâlcea: Fonduri de peste şapte milioane de lei alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în luna decembrie fonduri pentru plăţi restante de aproximativ şapte milioane de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Gorj: CJAS continuă controalele la medicii de familie şi la beneficiarii de concedii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 11 acţiuni de control la mai mulţi medici de familie, medici specialişti, farmacii, dar şi la două unităţi spitaliceşti, în urma cărora a fost imputată suma de aproximativ 22.600 lei, a declarat vineri...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...