Cele mai citite
 


Medici ai Ambulanţei Ilfov contestă numirea noului manager
miercuri, 29 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 29 iul /Agerpres/ - Medici ai Serviciului de Ambulanţă Ilfov solicită transferul la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei pentru că nu sunt de acord cu noul manager.

Noul manager, Florentina Rudeanu, numit recent la conducerea acestui serviciu, este asistentă medicală, iar doctorii consideră această numire o "ofensă adusă profesiei de medic, creând o stare de lucruri inacceptabilă". Medici au adresat o scrisoare secretarului de stat dr. Raed Arafat pentru a-i aduce la cunoştiinţă situaţia de la Ambulanţa Ilfov şi pentru a cere transferul la Ambulanţa Bucureşti.

Raed Arafat a declarat, în conferinţa de presă cu prilejul aniversării a 103 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, că numirea managerilor la ambulanţă o face directorul Direcţiei de Sănătate Publică al Judeţului (DSPJ) Ilfov, în cazul de faţă. El a spus că va avea o întâlnire cu conducerea DSPJ Ilfov pentru a găsi o soluţie.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică al Judeţului Ilfov, dr. Dorin Voicu, a declarat pentru AGERPRES că numirea actualului manager este una provizorie până la concurs.

"A fost o numire corectă legală. Era necesară, întrucât de la încetarea activităţii fostului manager, Liviu Iordache, la acest serviciu au apărut o serie de probleme grave care împietează desfăşurarea activităţii acestui serviciu. Doamna care a fost numită are studii superioare în ştiinţe juridice, masterat în ştiinţe juridice, a lucrat aici şi cunoaşte problemele. Numirea a fost făcută cu acordul Consiliului Director. Medici care nu sunt de acord sunt conduşi de directorul medical", a explicat directorul DSPJ Ilfov. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii va organiza o dezbatere asupra proiectului privind aprobarea normelor de evaluare şi avizare a publicităţii medicamentelor Ministerul Sănătăţii va organiza marţi, la sediul instituţiei, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordin privind aprobarea normelor pentru evaluarea şi avizarea publicităţii la medicamentele de uz uman.
Ministerul Sănătăţii:Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până în luna mai Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până la începutul lunii mai, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatură modernă necesară din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, se arată...
Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni Un număr de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni, din cele 571.500 achiziţionate, au fost furnizate miercuri la nivel naţional de distribuitorul autorizat, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Ministerul Sănătăţii a oprit de la utilizare două loturi de vaccin diftero-tetanic până la obţinerea rezultatelor analizelor de calitate Ministerul Sănătăţii a decis oprirea de la utilizare a două loturi de vaccin diftero-tetanic după ce au fost înregistrate 53 posibile reacţii adverse post- vaccinare (RAPI) în 5 judeţe, dintre acestea 41 de cazuri fiind vaccinate cu două loturi de vaccin achiziţionate în anii 2013-2014.
Ministerul Sănătăţii a cerut deţinătorilor autorizaţiei de punere pe piaţă să actualizeze, până pe 10 martie, preţurile medicamentelor Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni, deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă să îşi actualizeze, până la data de 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.