Cele mai citite
 


Epidemia de E. coli: reuniune extraordinară marţi a miniştrilor agriculturii din ţările UE
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miniştrii europeni ai Agriculturii şi ai siguranţei alimentare au fost convocaţi marţi, la Luxemburg, la o reuniune extraordinară consacrată epidemiei cu bacteria E. coli şi consecinţelor ei pentru producătorii europeni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE, citat de AFP.
'S-a decis ca miniştrii europeni ai Agriculturii şi Securităţii Alimentare să se întâlnească mâine (marţi - n.r.) la ora locală 14.00 (12.00 GMT), la Luxemburg', a declarat Marton Hajdu, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE.
Comisarii europeni pentru agricultură - Dacian Cioloş şi sănătate - John Dalli 'sunt şi ei invitaţi', a mai precizat Marton Hajdu.
'Ei vor analiza situaţia din punctul de vedere al producătorilor de legume, dar şi din cel al securităţii alimentare', a subliniat el.
Iniţial fusese stabilită data de 17 iunie pentru această reuniune extraordinară, dar ea a fost devansată.
Epidemia de E. coli, care afectează în primul rând Germania, şi avertismentele emise de autorităţile sanitare germane împotriva consumului de legume crude, ca roşii, castraveţi şi salate, au provocat o scădere drastică a vânzărilor de legume şi a exporturilor europene, pe care mai multe ţări, precum Rusia, le-au blocat preventiv.
Spania a criticat Germania pentru că a avansat iniţial ipoteza că o sursă posibilă a epidemiei ar fi castraveţii spanioli; în prezent, Madridul intenţionează să solicite despăgubiri.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...
Epidemia de ECEH: undă verde pentru deblocarea a 210 milioane de euro cu titlu de despăgubiri de la UE Reprezentanţii statelor membre ale UE au aprobat marţi seară crearea unui fond de urgenţă de 210 milioane de euro pentru compensarea pierderilor uriaşe suferite în urma prăbuşirii vânzărilor de către producătorii de legume în urma epidemiei declanşate de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), a anunţat...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Olt: Cereri de despăgubire doar pentru trei tone de castraveţi Un singur producător de legume din judeţul Olt a solicitat despăgubiri în urma epidemiei cauzate de bacteria E.coli, pentru o cantitate de legume de numai trei tone, potrivit şefului Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt, Dan Bărăgan.
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.