Cele mai citite
 


Gena "vârcolacilor" poate pune capăt calviţiei
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O genă "de vârcolac", ce stimulează creşterea părului peste tot pe corp, a fost identificată de oamenii de ştiinţă, descoperire ce s-ar putea dovedi a furniza remediul mult aşteptat pentru calviţie, conform publicaţiei britanice Daily Mail.
Geneticienii au reuşit să identifice o mutaţie genetică care provoacă o maladie rară denumită hipertricoză sau sindromul vârcolacului, ce se manifestă prin acoperirea cu păr des a feţei şi părţii superioare a corpului.

Cercetătorii sunt optimişti că vor putea declanşa o mutaţie genetică similară în persoanele care suferă de calviţie şi că vor putea apoi controla creşterea părului doar în zonele afectate.

Sindromul vârcolacului este o afecţiune extrem de rară, existând doar 30 de cazuri cunoscute în ultimii 300 de ani. Unul dintre aceste cazuri este cel al Supatrei Sasuphan, o fetiţă în vârstă de 11 ani din Thailanda care în luna martie a primit titlul de "cel mai păros copil din lume", conform Cărţii Recordurilor Guiness.

Cercetători de la University of Southern California, alături de colegi de la Universitatea din Beijing, au identificat această genă la o familie de mexicani şi respectiv la o familie de chinezi ai căror membri suferă de acest sindrom.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă genă identificată, responsabilă de calviţia masculină O echipă de cercetători americani de la Universitatea Columbia a descoperit o nouă genă responsabilă de căderea părului la bărbaţi, descoperire importantă pentru că deschide calea pentru posibile noi tratamente împotriva calviţiei, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature, transmite...
Descoperirea unei noi mutaţii genetice care predispune la Alzheimer O mutaţie genetică rară, legată de sistemul imunitar, predispune la îmbolnăvirea de maladia Alzheimer, la persoanele în vârstă, conform unui studiu islandez publicat în SUA, transmite AFP.
Cercetătorii americani au descoperit o mutaţie genetică ce ar putea cauza obezitatea Cercetătorii Spitalului pentru copii din oraşul american Boston au identificat o cauză genetică a obezităţii severe care, deşi puţin frecventă, ridică noi întrebări asupra creşterii în greutate şi consumului de energie în cazul populaţiei obeze în general, scrie vineri publicaţia digitală spaniolă ABC...
O mutaţie genetică s-ar afla în spatele preferinţei anumitor obezi pentru alimente grase (studiu) O mutaţie genetică rară pare să fie la originea preferinţei anumitor obezi pentru alimente bogate în grăsimi, potrivit unui studiu publicat marţi, unul dintre primele care pun în evidenţă rolul factorilor biologici în preferinţele noastre alimentare, informează AFP.
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Terapie genetică ce poate mări speranţa de viaţă a pacienţilor cu fibroză chistică Medicii care au înlocuit o genă mutantă a unor copii bolnavi de fibroză chistică cu versiunea normală a respectivei gene au remarcat o încetinire a evoluţiei bolii, dar au precizat că rezultatele sunt "modeste" fiind nevoie de rezultate mai bune pentru ca un astfel de tip de tratament să fie folosit...