Cele mai citite
 


Germania/E.coli: Bilanţul deceselor a crescut la 22; germenii de fasole din Germania par a fi sursa contaminării
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din Germania au afirmat că germeni de fasole produşi în nordul Germaniei par a fi sursa de contaminare cu bacteria E.coli, care a generat o gravă epidemie de diaree hemoragică, informează, duminică, AP, adăugând că bilanţul victimelor a crescut deja la 22 de morţi.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii din landul Saxonia Inferioară, Gert Hahne, a declarat pentru AP, că, în cursul zilei de duminică, se va difuza o avertizare, prin care cetăţenii vor fi sfătuiţi să nu consume germeni de fasole, folosiţi de multe ori în prepararea salatelor.

Testele nu au ajuns la o concluzie definitivă, dar 'toate indiciile' arată că germenii de fasole sunt cauza îmbolnăvirilor, a mai spus sursa citată.

Gert Hahne a precizat că nu se intenţionează retragerea imediată a avertismentelor legate de consumul de castraveţi, roşii şi salată verde. AGERPRES/(Cristina Mac)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
MB: şapte cazuri de contaminare cu bacteria E.coli (oficial) Şapte cazuri de contaminare cu bacteria E.coli, toate având legătură cu Germania, au fost înregistrate în Regatul Unit, a anunţat joi Agenţia naţională pentru protecţia sănătăţii, relatează AFP.
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.