Cele mai citite
 


Germania/E.coli: Primele teste efectuate pe seminţele germinate sunt negative
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele teste efectuate pe seminţele germinate prelevate de la o fermă germană bănuită ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi sunt negative, au anunţat luni autorităţile sanitare regionale, potrivit AFP.
'Pentru moment, sursa contaminării nu a fost încă identificată. Dintre cele 40 de eşantioane prelevate, 23 au fost fost negative', a anunţat printr-un comunicat Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioară (nord).
Testele nu s-au încheiat, continuând cu restul de 17 eşantioane prelevate de la o fermă biologică care produce seminţe germinate în Bienenbüttel, sat aflat la 80 de kilometri de Hamburg, a adăugat ministerul.
Experţii au testat atât germenii, cât şi apa, sistemul de aerisire şi grajdurile în căutarea unei eventuale surse a bacteriei E. coli. Nu ne putem aştepta 'să descoperim rapid prin teste sursa bacteriei sau să găsim o explicaţie pentru contaminare', a recunoscut ministerul cu prilejul unei conferinţe de presă.
Ministerul german al Sănătăţii, Daniel Bahr, declara duminică seară că există 'indicii clare' că această fermă este sursa infecţiei.
Autorităţile sanitare germane au suspectat o vreme castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), iar acuzaţiile au provocat o adevărată criză diplomatică între Berlin şi Madrid. Spania, Olanda, Germania şi alte ţări au intenţia de a cere Uniunii Europene compensaţii financiare pentru producătorii de legume afectaţi.
Epidemia provocată de ECEH s-a soldat deja cu 21 decese în GermaniaAGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Conducerea fermei germane acuzate de declanşarea epidemiei de E.coli susţine că nu înţelege acuzaţiile Şeful unei ferme din Germania care este anchetată pentru posibila declanşare a epidemiei de E.coli a declarat luni că nu poate înţelege acuzaţiile conform cărora germenii de fasole pe care îi cultivă ar fi responsabili pentru apariţia infecţiei, relatează AP.
Pista bacteriei E. coli se pierde din nou în haosul german Mai mult de jumătate din analize au eliminat germenii de soia ca responsabili ai infecţiei, deşi Germania urmăreşte în continuare această 'pistă solidă'. Cazul seamănă mai mult a roman poliţist decât a unul medical, şi nu doar pentru numărul victimelor care a ajuns deja la 23 de morţi. Pista bacteriei...
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.
O fermă din Germania, foarte probabil 'sursa' epidemiei de E.coli din Europa O fermă din nordul Germaniei a fost identificată ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi, transmite luni BBC.
Bacteria ucigaşă: Olanda va analiza eşantioane de seminţe germinate Autorităţile sanitare olandeze /nVWA/ au anunţat, luni, că au prelevat pentru analiză eşantioane de seminţe germinate, după ce unele de la o fermă bio din Germania au fost suspectate ca fiind purtătoare ale unei bacterii potenţial ucigaşe, relatează AFP.