Cele mai citite
 


Germania: Germenii de fasole, linte, mazăre şi soia, cel mai probabil la originea epidemiei de E.coli
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile landului Saxonia Inferioară, în nordul Germaniei, au admis duminică seara că infecţia intestinală cu bacteria E.coli, din cauza căreia au murit deja 22 de oameni, ar putea avea la origine germeni de fasole, linte, mazăre şi soia, cultivate la ferme din regiunea respectivă, potrivit BBC şi Euronews.
Autorităţile germane, după cum au relatat media locale, au cerut oamenilor să se abţină de la consumul nu numai al germenilor de fasole, linte, mazăre şi soia, ci de asemenea de la broccoli, ridiche, usturoi şi alte legume folosite la salate.

Nu există o certitudine deplină că aceste plante sunt responsabile de epidemia de diaree hemoragică, însă rezultatele finale de laborator sunt aşteptate pe parcursul zilei de luni, precizează Deutsche Welle.

Autorităţile din Saxonia Inferioară nu exclud posibilitatea ca bacteria E. coli să fie detectată şi la alte ferme germane. Ferma unde a fost descoperită presupusa sursă a epidemiei este acum închisă.

Până în acest moment, 22 de persoane au decedat în urma infecţiei, iar alte aproximativ 2.000 sunt spitalizate, mulţi dintre care în stare gravă. Toţi cei infectaţi locuiesc în Germania sau au călătorit în această ţară.

Bacteria E.coli, care se găseşte de obicei în aparatul digestiv al animalelor şi oamenilor, nu este periculoasă în cele mai multe cazuri. În unele cazuri însă infecţia intestinală poate provoca sindrom hemolitic uremic (Eceh), care afectează rinichii şi sistemul nervos.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...
Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.
Alte două decese în Germania cauzate de bacteria E.coli Bacteria E.coli a provocat decesul altor două persoane în Germania, ridicând la 25 numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa din această cauză, dintre care 24 numai în această ţară, au anunţat, marţi, autorităţile sanitare din landul Saxonia Inferioară, citate de AFP.
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Ce mâncăm în Săptămâna Mare? Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă celor care doresc să postească sau să urmeze o dietă vegetariană să includă în meniu fructe, legume, cereale, nuci şi seminţe ce acoperă necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidraţi, lipide şi vitamine.
Bacteria E. coli: sarcini de viitor Când se va descoperi /dacă se va descoperi vreodată/ ce aliment a fost cel infestat cu tulpina bacteriei E. coli O104, care a provocat deja moartea a 20 de persoane în Germania, lucrurile nu se vor opri aici. Fie că este vorba de legume, carne sau apă... odată identificat focarul infecţios oamenii de...