Cele mai citite
 


Iaşi: Doar 27 de medici de familie din judeţ au încheiat contractul-cadru
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate (CJASS) Iaşi, Iulian Şerban, a declarat, luni, presei, că aproape 30 de medici de familie din cei 450 care au cabinete în judeţ, au încheiat contractul-cadru.
Şeful CJASS Iaşi a declarat jurnaliştilor că doar 27 de medici de familie au încheiat contractul-cadru, însă numărul celor care eliberează prescripţii gratuite sau compensate sau trimiteri către medicii specialişti din spitale este mult mai mare.
Conform sursei citate, CJASS Iaşi nu va deconta banii pe reţetele emise de medicii de familie care nu au semnat contractul-cadrul, motiv pentru care farmaciştii nu trebuie să le primească.
Medicii de familie sunt decişi să acorde doar până miercuri consultaţii gratuite persoanelor asigurate, urmând ca de joi fiecare bolnav să scoată din buzunare sume începând de la 35 de lei. Decizia a fost luată la o săptămână de când au expirat vechile de contracte ale medicilor de familie. De atunci, pacienţii nu mai primesc medicamente compensate sau trimiteri la spital ori pentru analize de laborator. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Iaşi: Medicii de familie cer retragerea proiectului de modificare a contractului cadru Medicii de familie din Iaşi solicită Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să retragă proiectul de modificare a contractului-cadru.
Vaslui: Peste 3000 de cetăţeni din două comune au rămas fără medici de familie Peste 3.000 de cetăţeni din comunele vasluiene Ibăneşti şi Pochidia au rămas fără medici de familie, după ce doctorii care aveau cabinete individuale în zonă au plecat unul în mediul privat, iar celălalt într-o altă localitate. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cetăţenii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...