Cele mai citite
 


Mărci poştale cu tema '30 de ani dedicaţi luptei împotriva HIV/SIDA'
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale dedicată unui eveniment de importanţă mondială - 30 de ani dedicaţi luptei împotriva HIV/SIDA, informează un comunicat remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, continuând seria proiectelor sociale cu rol de conştientizare şi sensibilizare a publicului larg, ''România a primit onorată invitaţia Uniunii Poştale Universale de a se alătura şi de a susţine proiectul social aniversar, alături de Biroul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS), Organizaţia Internaţională a Muncii şi UNI Global Union''.
În anul 2011 se împlinesc 30 de ani de la descoperirea virusului HIV şi totodată, 30 de ani de luptă împotriva acestui flagel mondial.
În ultimii 20 de ani, România a depus eforturi deosebite pentru a opri răspândirea infecţiei cu HIV.
În urma colaborării cu Reprezentanţa UNICEF în România şi Centrul Român HIV/SIDA, Romfilatelia introduce în circulaţie marca poştală cu tematică socială concomitent cu deschiderea, la sediul ONU de la New York, a lucrărilor Adunării la Nivel Înalt, care au ca temă lupta împotriva HIV/SIDA, precizează comunicatul.
Începând de miercuri, 8 iunie, emisiunea filatelică ''30 de ani dedicaţi luptei împotriva HIV/SIDA'' va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Streinu-Cercel: Majoritatea celor infectaţi cu HIV sunt tineri din grupa de vârstă 20-30 ani Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva HIV/SIDA, că în primele şase luni ale anului în România au fost diagnosticate 129 de noi cazuri de infecţii cu HIV, dintre care 62 la consumatorii de droguri...
România - un exemplu prin programul HIV/ SIDA Bucureşti, 3 dec /Agerpres/ - Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat, joi, că programul românesc de luptă împotriva HIV/ SIDA reprezintă o realitate.
HIV/SIDA: Grupurile de risc din România necesită o atenţie specială Numărul de persoane infectate cu HIV/SIDA este ţinut sub control în România, în prezent înregistrându-se 10.294 de persoane infectate, a declarat luni, în conferinţa de presă susţinută cu prilejul marcării Zilei Mondiale HIV/SIDA, dr. Mariana Mărdărăscu, coordonatorul Centrului de Evaluare HIV/SIDA.
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Studenţii la Medicină şi Farmacie din Bucureşti organizează o acţiune de conştientizare privind riscul infecţiei cu HIV Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în colaborare cu Societatea Studenţilor în Farmacie din Bucureşti vor organiza sâmbătă în Parcul Unirii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, un eveniment care are ca scop creşterea gradului de conştientizare a riscului de infecţie cu...
Campanie de informare asupra problematicii HIV/SIDA în România Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul Sensiblu, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS) şi patinoarului Drumul Taberei, va organiza de 'Ziua mondială de luptă anti-SIDA', în data de 1 decembrie 2009, o campanie de informare...