Cele mai citite
 


Bebeluşul de 6 luni a murit în urma unui şoc toxico-septic
miercuri, 29 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 29 iul /Agerpres/ - Decesul sugarului de şase luni, produs la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, a survenit, potrivit primelor rezultate ale autopsiei, ca urmare a unui şoc toxico-septic de etiologie neprecizată şi cu punct de plecare neprecizat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, conf. dr. Cristian Curcă, directorul medical al IML "Mina Minovici".

El a precizat că analizele de laborator, care vor fi gata probabil în zece zile, vor stabili despre ce fel de virus este vorba şi care a fost locul de plecare al infecţiei, în legătură cu acest ultim aspect conf. dr. Curcă declarând că el putea fi, în ordine, plămânul, meningele, gâtul.

"Am recoltat toate produsele biologice pentru diagnosticul de laborator", a subliniat conf. dr. Cristian Curcă.

Decesul bebeluşului de şase luni a survenit luni după-amiază, când acesta se afla la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Sâmbătă, 25 iulie 2009, la ora 22.25, la Camera de Gardă Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” s-a prezentat un sugar în vârstă de 6 luni, care, conform afirmaţiilor părinţilor, avusese o stare febrilă anterioară.

La prezentare, copilul era afebril (36,7°C), având o stare generală bună. Diagnosticul pus de medicul primar pediatru de gardă a fost de amigdalită eritematoasă („roşu în gât”, în termeni populari). Părinţii au primit o reţetă conform căreia urmau să-i administreze sugarului antitermice şi antibiotic, care trebuie administrat în cazul în care bebeluşul ar fi prezentat stare febrilă în decurs de 24 de ore de la momentul prezentării la spital.

Având în vedere că această afecţiune nu constituie un pericol imediat din punct de vedere medical, copilul nu a necesitat internare, putând fi tratat la domiciliu. Părinţii au primit indicaţia ca, în cazul unei modificări a stării generale, să se prezinte de urgenţă la spital.

În data de 27 iulie 2009, ora 16.32, copilul a fost adus de ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare generală extrem de gravă, respectiv şoc comatos. S-au început imediat măsurile de resuscitare (intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică, administrare intravenoasă de soluţii perfuzabile, suport inotrop), care însă au rămas fără răspuns. La aproximativ două ore din momentul preluării de către echipa medicală, a fost declarat decesul. Pe toată perioada resuscitării, copilul a fost asistat de un medic specialist urgentist, de un medic specialist de anestezie şi terapie intensivă şi de un medic specialist pediatru. Conform declaraţiilor părinţilor, în data de 26 iulie 2009, copilul a fost în parc, în condiţiile în care starea acestuia era una bună.

Conducerea spitalului a declanşat o anchetă în dimineaţa zilei de 28 iulie, pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs acest eveniment. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la 'Grigore Alexandrescu' nu sunt vinovaţi de moartea copilului de 6 luni Bucureşti, 29 iul /Agerpres/ - Comisia la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală a decis, miercuri, în consiliu etic, că medicii de la unitatea sanitară nu sunt vinovaţi de moartea copilului de şase luni, adus în stare de comă.
Cauzele decesului bebeluşului de 6 luni vor fi elucidate de IML Bucureşti, 28 iul /Agerpres/ - Medicii de la spitalul "Grigore Alexandrescu" nu cunosc cauza decesului sugarului de 6 luni care a decedat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţe Pediatrice şi aşteaptă rezultatele de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici".
MS a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a ridicat cele două defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea (CMU) pentru a verifica dacă aparatele erau bune din punct de vedere tehnic, după ce cu o zi înainte un copil de trei ani a murit în urma unei anestezii.
Bistriţa-Năsăud: Anchetă în cazul unui bebeluş de o lună, care a murit în urma unei pneumonii Poliţiştii bistriţeni au deschis o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună, care a murit în locuinţa părinţilor săi, din localitatea Sângeorzu Nou, comuna Lechinţa din judeţul Bistriţa-Năsăud. Copilul suferea de pneumonie, însă părinţii nu l-au dus la medic pentru a fi tratat.
Tulcea: Bebeluşi morţi în urma unor bronho-pneumonii Un bebeluş de un an şi 10 luni din oraşul Tulcea a murit în noaptea de joi spre vineri, în urma unui stop cardio-respirator, acesta fiind cel de-al doilea caz de gen înregistrat în oraş în ultimele două săptămâni.
Bistriţa-Năsăud: Concluziile preliminare în cazul decesului fetiţei de patru ani din Năsăud - şoc toxico-septic Fetiţa de patru ani din Năsăud, care a murit luni la un spital din Cluj după ce în urmă cu doar câteva zile fusese diagnosticată la spitalele din Bistriţa şi Năsăud cu o entorsă la un picior, a murit în urma unui şoc toxico-septic, potrivit concluziilor preliminare formulate de medicii legişti.