Cele mai citite
 


Ministrul Igaş: Agenţia Naţională Antidrog va lansa un program de prevenire a cosumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile pe moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", că Guvernul României acţionează pe toate palierele împotriva consumului şi traficului de droguri de orice fel.
Igaş a anunţat că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), prin Agenţia Naţională Antidrog, va lansa în curând un program naţional, amplu, de prevenire a consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive.
El a arătat că programul are elemente de prevenire universală şi selectivă conform analizei la nivel naţional a riscurilor de sănătate psihosociale şi de infracţionalitate asociate consumului şi traficului acestor categorii de substanţe şi este corelat obiectivelor Strategiei naţionale antidrog 2005-2012.
Programul naţional va avea ca scop diminuarea consumului şi a accesului la aceste produse prin implementarea de campanii de prevenire adresate categoriilor de populaţie vulnerabile la acest fenomen.
"Vom urmări creşterea gradului de conştientizare şi sensibilizare a populaţiei, în special la categoria tânără. Vor fi derulate activităţi de consiliere specifice de informare şi sensibilizare în mediile reacţionare, în cluburi, baruri şi alte locuri de petrecere a timpului liber des de către tineri", a spus Igaş.
Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai arătat că nu există soluţii miraculoase în această privinţă, pentru că nicio ţară nu a reuşit să elimine total consumul unor astfel de produse.
El a mai menţionat că în luna februarie a acestui an a fost emis un ordin comun, interministerial, în baza căruia echipe mixte au efectuat şi efectuează insistent controale în locurile în care se consideră că se utilizează sau se consumă substanţe cu efecte psihoactive.
"În anul 2010 funcţionau 373 de magazine cu acest profil, acum mai funcţionează numai 27 de unităţi. Aproape 350 de magazine au fost închise până acum, s-au dat amenzi de peste 3,1 milioane de lei şi s-au confiscat peste 16.000 de plicuri care conţineau substanţe psihoactive, iar 38 de persoane au fost reţinute. O atenţie specială o dăm comerţului on-line. În licee se desfăşoară activităţi de prevenire, elevilor li se explică riscul la care se expun dacă consumă droguri şi produse cu efecte psihoactive", a arătat Igaş.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Teleorman: Riscurile consumului de droguri, aduse în atenţia liceenilor la Biblioteca Judeţeană Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Teleorman, în colaborare cu Crucea Roşie Teleorman şi Biblioteca Judeţeană Marin Preda din municipiul Alexandria, a organizat miercuri o dezbatere care a avut ca temă prevenirea consumului de droguri.