Cele mai citite
 


Ministrul sănătăţii a informat Coaliţia că medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declară Ovidiu Ganţ
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a informat luni pe liderii Coaliţiei de guvernare că la negocierile purtate anterior cu medicii de familie aceştia au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de stat asistenţei medicale primare cu peste 200 de milioane de lei, a declarat deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ, prezent la şedinţa de coaliţie.
El a precizat că eventuala alocare a banilor ceruţi de medicii de familie nu se poate face decât prin rectificare bugetară.
"Domnul ministru Cseke ne-a spus că, la discuţiile şi negocierile respective, dânşii au cerut peste 200 de milioane de lei. Să vedem ce se întâmplă, oricum, o soluţie de genul acesta nu se poate găsi decât la rectificarea de buget", a declarat pentru AGERPRES Ovidiu Ganţ.
Majoritatea medicilor de familie refuză să semneze Contractul-cadru pe anul 2011 privind finanţarea de către stat a asistenţei medicale, pentru că sunt nemulţumiţi de sumele alocate medicinei de familie.
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie cere ca asistenţei medicale primare să i se acorde 9% din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
De asemenea, doctorii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să suporte costurile implementării sistemului informatic prin care se va face decontarea serviciilor medicale. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Cseke Attila: Minuni nu se pot face anul acesta în Sănătate, dar paşi importanţi da Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi seară, că introducerea co-plăţii nu se va face înainte de o dezbatere publică amplă cu toate organizaţiile de pacienţi şi ale medicilor.
Eugen Nicolăescu: Bugetul alocat în 2014 medicinii de familie va fi de 8,5-9% din FNUASS Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, la Craiova, în cadrul unei dezbateri pe tema proiectelor de acte normative privind reforma sistemului sanitar, că bugetul alocat anul viitor medicinii de familie va fi de 8,5-9% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate /FNUASS/...